Nuoret saapuivat herättäjäjuhlille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nuoret saapuivat herättäjäjuhlille

Majoituspaikasta löytyy myös lautapelejä ajanvietoksi. Maaru, Pipsa-Alisa, Aku ja Riikka pelaavat Aliasta kun muut kaverit ovat vielä matkalla – tai kenties lepotauolla.

5.7.2013

 

Nuoria leiriläisiä majoittui Haapajärven yläasteelle jo torstai-iltana. Aku, Riikka ja Maaru ovat kaikki tulleet paikalle pitemmän matkan takaa. Kavereiden luokse ennätti perjantai-aamuna myös 16-vuotias Pipsa-Alisa, joka saapui Haapajärven herättäjäjuhlille Vantaalta asti.

- Pienenä vanhemmat aina ilmoitti, että nyt lähdetään herättäjäjuhlille, nauraa Pipsa-Alisa. – Se on aina ollut sellainen tapa meidän perheessä. Nämä on nyt seitsemännettoista herättäjäjuhlani.

Pipsa-Alisa odottaa herättäjäjuhlilla etenkin riparikavereiden jälleennäkemistä, mutta aikoo osallistua myös konsertteihin mahdollisuuksien mukaan.

- Ja vähintään yksissä seuroissa on pakko käydä, Pipsa-Alisa lisää hymyillen.

 

- Vähintään yhdet seurat per herikset, toteaa Aku.

Nuoret ovat osallistuneet talkoisiin mm. pussittamalla körttipastilleja noin 1800 pussin verran. Viikonloppuun mahtuu myös muita työvuoroja, kuten pastillien myymistä juhla-alueella. Talkootyöllä lunastetaan itselle majoituspaikka sekä ruoka- ja kahvilippu.

- Minulla on sellainen taktinen siirto, että myyn körttipastilleja vasta sunnuntaina, kun ihmiset on jo lähdössä kotiin ja ostavat tuliaisia, naurahtaa Pipsa-Alisa.

Teksti ja kuva: Matleena Marjoniemi