Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyö 40 vuotta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyö 40 vuotta

5.7.2013

 

Herättäjän nuorisotyö viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Ensimmäinen rippikoulutyö Aholansaaressa vakiintui kehittyäkseen pikkuhiljaa nykyiseen muotoonsa.

Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyö on osa kirkon nuorisotyötä. Pyrkimyksenä on rohkaista nuoria kasvamaan ja elämään kristittyinä, osana yhteiskuntaa sekä yhteydessä omaan kotiseurakuntaansa. Siionin virsien veisuu, seurat, talkoot, rippikoulu- ja isoskoulutus, sekä yhteistyö seurakuntien kanssa ovat nuorisotyön keskeisiä toimintamuotoja. Körttihenkisen nuorisotoiminnan ilmapiiri on avara ja suvaitseva.

Toiminnan painotukset ovat säilyneet pitkälle samana vuosikymmenet, mutta keinot ovat monipuolistuneet.

  • Sosiaalinen media on meilläkin käytössä ja sen kautta tieto kulkee nopeasti, nuorisosihteeri Mika Nuorva kertoo.

Katso ihmistä -nimellä vietettävä juhlavuosi sisältää neljä painosanaa: armo, toivo, oikeus, ja vastuu. Nämä teemat ovat tuttuja yhtälailla Raamatusta, Siionin virsistä, gospelveisuista, ja aivan jokapäiväisestä arjesta. Ihmisten tehtävänä on julistaa armoa, valaa toivoa, taistella oikeudenmukaisuuden puolesta, ja kantaa yhteistä vastuuta.

Juhlavuoden myötä Herättäjän nuorisotyö järjestää juhlakonsertteja, sekä mm. julkaisee nuorteniltamateriaalia ja vuosikirjan. Syksyllä 2013 järjestetään myös Katso ihmistä -juhlakonserttikiertue, joka käsittää 13 konserttia yhdellätoista eri paikkakunnalla.

Körttikoti yhdistää

Herättäjä-Yhdistys tekee opiskelijatyötä suurimmissa opiskelijakaupungeissa.

Opiskelijatyön kantavina voimina ovat opiskelijatyön yhteyshenkilöt, jotka tiedottavat alueen opiskelijaseuroista ja järjestävät tapahtumia yhdessä seurakunnan oppilaitos- ja korkeakoulutyöntekijöiden ja H-Y:n opiskelijasihteerin kanssa. Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa opiskelijatyön keskuksina toimivat ylioppilaskodit. Itsekin körttikodissa asunut opiskelijasihteeri Raisa Jarkkola kertoo, että körttikoti yhdistää.

  • Körttikodista olen saanut elinikäisiä ystäviä. Yksissä häissäkin olen ollut, jonka pari oli tutustunut körttikodissa.

Lapset huomioidaan

Keväällä 2013 Herättäjä-Yhdistyksessä on alkanut uusi lapsityön hanke. Hankkeen tavoite on, että paikallistasolla kaikissa herännäisyyden keskeisissä kokoontumisissa – seuroissa ja kirkkopyhissä – ja kaikissa yhdistyksen tapahtumissa otettaisiin lapset ja perheet paremmin huomioon.

Hankkeessa kehitetään Herättäjän omaa lapsi- ja varhaisnuorisotyötä, luodaan yhteyksiä kirkon kasvatustyön toimijoihin, ja tuotetaan materiaalia kasvatustyöntekijöiden, vapaaehtoisten pyhäkouluopettajien ja perheiden käyttöön.

Haapajärven herättäjäjuhlilla on mahdollisuus liittyä lapsityön tukirenkaaseen, missä samalla voi tilata joka toinen kuukausi ilmestyvän herännäishenkisen puuhapaketin lapselle.

 

Herättäjän nuorisotyön 40-vuotisjuhlakonsertit Haapajärven jäähallissa la 6.7. klo 17.00 ja 21.00.