Veisuun voimaa Weisuumessussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Veisuun voimaa Weisuumessussa

Jaakko Löytty, Saara Howe, Timo Hannula.

Kuva: Senni Kananen

6.7.2013

 

Haapajärven kirkko täyttyi ääriään myöten Weisuumessu –kutsun vastaanottaneista herättäjäjuhlavieraista perjantai-iltana. Paavo Ruotsalaisen teksteihin perustuvan messun oli säveltänyt ja Haapalastut –kuorolle ja Timo Hannulan soitinyhtyeelle sovittanut Jaakko Löytty. Kuoroa ja orkesteria messussa johti kuoronjohtaja Saara Howe. Paavo Ruotsalaisen osuudet lauloi Niilo Pihlajamaa.

Kirkkokansan vahvasti veisaamat Siionin Virret vuorottelivat kuoro-osuuksien kanssa ja Sanan virvoittava viesti helli osallistujia lämpimässä kesäillassa.  Herraa hyvää kiittäkää – kajahti messun lopuksi sellaisella voimalla, että kirkon katon täytyi kohota aavistuksen verran kohti taivasta.

- Enpä olisi halunnut olla missään muualla juuri nyt. Nautin joka hetkestä, totesi kirkon lämmöstä ulos astunut veisaaja tyytyväisenä.

Myös Jaakko Löytty osallistui messuun kirkonpenkissä veisaten. Messun jälkeen hän oli tyytyväinen kuulemaansa:

- Soititteko ja lauloitteko minun kirjoittamat nuotit, kun kuulosti niin hyvältä?, hän kyseli messun jälkeen esiintyjiltä.

- Tämä oli aika massiivinen tilaisuus, kun väkeä oli niin paljon. Toimii siis näinkin, vaikka on alun perin ajateltu vietettävän pienemmällä väellä, Jaakkö Löytty totesi.

Weisuumessua vietettiin nyt ensimmäistä kertaa herättäjäjuhlilla.

Teksti: Tarja Myllylahti

 

 

Jaakko Löytty ja Paavo Ruotsalaisen osuuden esittänyt Niilo Pihlajamaa.

Kuva: Senni Kananen