Susse Huhta: Raamattutunti herkisti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Susse Huhta: Raamattutunti herkisti

Susse Huhta sai raamattutunnin jälkeen syliinsä tyttärensä Matilda Mikkelän, jonka mieli paloi jo liikkeelle.

Kuva: Joonas Tikkanen

6.7.2013

 

Helsinkiläinen Susse Huhta kuunteli Jaakko  Heinimäen raamattutuntia mielenkiinnolla ja herkistynein mielin.

- Ajattelen paljolti samoin kuin ja mielessä kävikin, että ”justiin niin”, naurahti Huhta.

- Hänellä on sekä puheen  että kirjoittamisen lahja. Usein ihmiset osaavat jompaakumpaa, eivät molempia. Heinimäki esittää asiansa hauskasti ja saa näin kuulijan mielenkiinnon. Pidin myös siitä, että raamattutunti käsitteli raamatuntuentulkintaa jonkin yksittäisen raamatunkohdan sijaan. Ihan herkistyin uudenlaisesta näkökulmasta raamatulliseen.

Huhta oli pannut merkille, että seuraväki koki jopa huvittuneisuutta Heinimäen luetellessa raamatun ”käsityksiä” avioliitosta alkaen Salomonin tuhannesta vaimosta aina Paavalin kehotukseen olla menemättä ollenkaan naimisiin!

- Näin siitäkin huolimatta, että tuskin monituhatpäisen seuraväen keskuudessa vallitsisi yksimielisyys aiheesta. Iloitsen kuitenkin, että keskustelu tässä liikkeessä on avointa ja tuskin monessakaan herätysliikkeessä aiheesta näin avoimesti keskustellaan.

- Kun samaa sukupuolta  oleva pari siunattiin lähetysjuhlilla kenttätyöhön Ilkka otsikoi: ”Herätysliikkeet vastustavat”. Herättäjän toiminnanjohtaja Simo Juntunen oli kuitenkin todennut, että syytä tuomitsemiseen ei ole. Se oli mielestäni uutinen, että Herättäjä Yhdistys ei sanonut asiasta mitään eikä tuomion ääniä kuulunut.

Otsikko siis sivuutti yhden kirkon merkittävistä herätysliikkeistä.

 

- Kyllä körttiläisyys sopii minulle. Keskustelun avoimuus on hieno asia ja Siionin virret ovat valtava ja hieno perintö, Huhta toteaa.

 

Teksti: Varpu Vilkuna-Uusitalo

Raamattutunnin aikana seurakenttä oli täynnä sanankuulijoita.

Kuva: Joonas Tikkanen