Onnellisten valtakunnan hovi vieraili pyhäkoulussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Onnellisten valtakunnan hovi vieraili pyhäkoulussa

Onnellisten valtakunnan väki saapui kirkkoon näyttävästi.

6.7.2013

 

Onnellisten valtakunnan kuningas ja hoviväki saapuivat herättäjäjuhlien pyhäkouluun näyttävästi kirjavat viitat liehuen ja iloisen musiikin soidessa.

Onnellisten joukossa kyyhötti pieni ja surullinen Ibrahim, jota kuningas ja hoviväki yrittivät kaikin keinoin saada hymyilemään. Lopulta surusilmäinen lapsi sai onnellisten valtakunnan kuninkaalta luvan itkeä ja surra, ja niin ajan myötä hänen kasvonsa sulivat hymyyn koko hovimäen suureksi riemuksi.

Pyhäkouluopettaja Tarja Olkkonen muistutti pyhäkouluun kokoontuneita lapsia ja aikuisia, että Jumala on mukana elämämme iloissa ja suruissa.

Yhdessä laulettiin Pia Perkiön sanoittama mukaansatempaava Ilolaulu.

”On ilo, ilo, ilo olla yhdessä, viettää juhlahetkeä,

 on ilo, ilo, ilo olla yhdessä Taivaan isän lähellä.

Taivaan Isä aina on täällä meidän kanssamme.

Hänen luotaan löydämme ilomme ja onnemme.”

Haapajärveltä lähtöisin oleva, nykyisin Italian Cavessa asuva Heljä Kokko oli tuonut pyhäkouluun lapsensa Suvin ja Filippon, ja sisarentyttärensä Petra Ylikotilan Nivalasta.

Heljä iloitsi, että heidän Suomen lomansa ajoittui juuri juhlien aikaan, ja muisteli käyneensä useilla juhlilla lapsena. Suvilla oli päässään hattu, jonka hän oli käynyt koristelemassa lasten tekemisen paikoissa. Seurue nautti pyhäkoulun iloisesta tunnelmasta.

Herättäjäjuhlien pyhäkoulun ohjelmasta vastasivat opettaja Tarja Olkkonen, nuorisotyöntekijät Minna Paananen ja Matti Salmela, sekä kanttori Katri Syrjäniemi, pastori Kaija Tiirola, pyhäkouluopettajat ja joukko lapsia.

 

Teksti ja kuvat: Tanja Kopsa

 

Onnellisten valtakunnun kuningas yrittää lohduttaa surullista tyttöä.