Risto Laurialan ja Elja Puukon konsertti sytytti yleisön
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Risto Laurialan ja Elja Puukon konsertti sytytti yleisön

Pianotaiteilija Risto Laurialan ja tenori Elja Puukon yhteiskonsertti Haapajärven kirkossa oli erittäin onnistunut. Perustellusti se oli herättäjäjuhlien taiteellisesti korkeatasoisinta antia.

6.7.2013

 

Yksi Suomen eturivin taitavimmista pianotaiteilijoista, Risto Lauriala, esiintyi lauantaina Haapajärven kirkossa solistinaan baritoni Elja Puukko. Erittäin taitavan taiteilijakaksikon esitys puri hyvin yleisöön, minkä voi päätellä hyvinkin toista minuuttia kestäneistä suosionosoituksista.

Risto Lauriala toi yleisön kuultavaksi kolme koraalialkusoittoa, jotka on säveltänyt J.S. Bach ja F. Busoni. Franz Liszt´ltä hän soitti Nro 8 Misereren eli Herra armahda-säveliä sekä Frederik Chopinilta Scherzo nro 3 cis-mollin opus 39. Erittäin tarkka musiikkikorva ja vuosikymmenten kokemus yhdistettynä erinomaisiin soittajan sormiin loihti esiin taiturimaisia sävelkulkuja. Voi sanoa, että yleisöä tässä hemmoteltiin.

Yhdessä Elja Puukon kanssa Lauriala esitti raamatullisia lauluja. Tutummasta päästä olivat Kari Tikan viisi laulua raamatun sanoihin. Näistä Rakkaus on pitkämielinen, Autuaita ovat hengellisesti köyhät ja Armolaulu ovat sanoitukseltaan raamatun evergreenejä, mieleenpainuvia tekstejä.

  Espoonlahden seurakunnan johtavana kanttorina, kuoron ja orkesterin johtajana toimiva Elja Puukko on erinomainen tenori. Hän laulaa vahvasti, puhtaasti ja tunteita herättävästi. Laurialalle hän on oivallinen pari kirkkomusiikin saralla. Saksalaisen liedin tuntijana hän esitti yleisölle neljä saksalaista vakavaa laulua. Johannes Brahms kuulosti niin hyvältä Haapajärven kirkossa, että itse kukin unohti ulkopuolisen maailman.

 

Teksti ja kuva: Jouko Lassila