Ensi vuonna Lapualle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ensi vuonna Lapualle

7.7.2013

 

Herättäjäjuhlat pidetään ensi vuonna Lapualla. Juhlien historiassa ne ovat 120. juhlat ja Lapualla pidetyistä juhlista kahdeksannet.

-Jumalan vaeltava kansa siirtyy juhlasta juhlaan – Haapajärveltä Lapualle, toteaa  Lapuan juhlatoimikunnan puheenjohtaja Juha Ikola.

Hänen mielestään Lapuan juhlien tunnus ”Tule, Kristus, huomiseenkin” jatkaa samaa Jumalan läsnäolon kyselyä ja toivoa, joka Haapajärvelläkin on toistuvasti noussut esiin.

-Meillä on lupaus Jumalan läsnäolosta kaikkina päivinä. Siihen luottaen pyydämme, että Kristus tulisi huomiseenkin, Ikola  sanoo.

Lapuan juhlien pääsihteerit Paula Pääkkönen ja Terttu Holma kertovat, että lapualaiset ovat valmistelleet juhlia todella innokkaasti jo runsaan vuoden ajan. Pääsihteerit antavat kiitosta toimikuntien paneutumiselle valmistelutöihin.

-Uusia ideoita ja parannusehdotuksia juhlien järjestelyistä tulee toisinaan tuhka tiheään. Ihmiset ovat innostuneita kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen pitämään herättäjäjuhlat, pääsihteerit toteavat.

-Juhlat ovatkin eräässä mielessä jo alkaneet, vaikka valmistelut ovat vasta puolitiessä.

Herättäjäjuhlat pidetään Lapualla samalla Kiviristin kentällä, jossa ne järjestettiin edellisenkin kerran, heinäkuussa 1984. Lapualaiset anoivat juhlia ensi vuoteen siitäkin syystä, että silloin vietetään myös Syuomen vanhimman herännäisopiston eli Lapuan kristillisen opiston 100-vuotisjuhlia.

 

Kirjoittaja: Maiju Lemettinen