Juhlatunnus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Arki ja lapsenusko näkyvät

Graafikko Anniina Louhivuori.

Kodikkuus, turvallisuus, miellyttävä ja hyvä arkipäivä ovat asioita, joita pelkojensa keskellä elävä ihminen kaipaa. Lapuan juhlatunnuksen toivotaan virittävän hyviä mielikuvia tämän päivän herännäisyyttä kohtaan.

 Lapuan herättäjäjuhlien tunnuslauseen Tule, Kristus, huomiseenkin graafisen asun on suunnitellut jyväskyläläinen graafikko Anniina Louhivuori.

 -Uskonnolliset symbolit ovat kyllä komeita ja niissä on tiettyä ylevyyttä, mutta mielestäni niillä voi olla myös etäännyttävä vaikutus, sanoo Louhivuori.

 -Ajattelen, että uskon pitää olla kaikessa. Niin kuin siinä tunnuslauseen virressä (SV 297) sanotaan, ”Tule, Kristus, huomiseenkin, kaikkeen, mitä teenkin.”

 Tunnus on edesmenneen jurvalaisen proviisorin Päivi Niemistön kirjoittama ja sen on säveltänyt ja sovittanut Lapuan kanttori Paula Pääkkönen.

 -Tunnuslauseen yhdistäminen lapsekkaasti piirrettyihin arkiesineisiin voi olla se, mikä ainakin minussa lapsenuskoisena maallikkona herättää sympatiaa, Louhivuori sanoo.

Hänen mielestään julisteen naiivius ja retrohenkisyys viittaavat kodikkuuteen ja turvallisuuteen, miellyttävään ja hyvään arkipäivään, jota hän näkee pelkojensa keskellä elävien ihmisten kaipaavan. Lapuan juhlatunnuksen toivotaan virittävän katsojalle hyviä mielikuvia tämän päivän herännäisyyttä kohtaan.

 Louhivuorelle itselleen lyhyt oppimäärä herännäisyydessä, jota hän mieluummin körttiläisyydeksi kutsuu, on avautunut erityisesti Siionin virsissä. Niissä kuuluu hengellisyyden kaipuu, lohdutus ja avarakatseisuus.