Kiva tehdä juhlia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kiva tehdä juhlia

Lapualaiset tunnetaan körttiläisyydestä, mutta ei turhasta vaatimattomuudesta. Kun herättäjäjuhlia on päästy kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen valmistelemaan, kaikki on haluttu tehdä viimeisen päälle hyvin.

Yleensä herättäjäjuhlista kantaa suurimman järjestelyvastuun pääsihteeri. Lapualla on vastuuta kantamasta peräti kaksi pääsihteeriä.

Kanttori Paula Pääkkönen ja hallintonotaari Terttu Holma majoittuivat Virranniemen pappilaan jo loppuvuodesta 2012. Kun pappilan ikkunasta näkyy Herättäjän punamultainen toimitalo, ei pääsihteereiltä pääse unohtumaan, millä asialla he päivästä toiseen ovat.

Pääsihteerien käsissä ja käsien kautta kulkevat oikeastaan kaikki juhlien etukäteisjärjestelyt ja käytännön asiat.

- Herättäjäjuhlien valmistelu alkoi jo maaliskuussa 2012. Toimikuntien valitsemisen jälkeen on talkootyö virinnyt ja laajentunut vähän kerrallaan, kertovat Pääkkönen ja Holma.

Pääsihteerit kiittelevät talkoolaisten intoa ja ideoita. Naiset kutovat sukkia ja lapasia, tekevät helmiä ja tauluja. Miehet nikkaroivat jakkaroita ja tarjottimia. Varainkeruu juhlia varten on sujunut hyvin.

Lapuan ja lähiseudun yrittäjät saavat Pääkköseltä ja Holmalta erityiskiitokset. Ilman yrittäjien sitoutumista taloudellisella panoksellaan olisi herättäjäjuhlien valmistelu ollut monin verroin vaikeampaa.

- Ihmisten myönteisyys juhliamme kohtaan on lämmittänyt. Herättäjäjuhlat on toki suuri valtakunnallinen juhla, mutta meille järjestäjille se merkitsee myös yhteisöllisyyden lujittumista ja kasvamista. Tuntemattomistakin lapualaisista on tullut tuttuja ja ystäviä.

Pääsihteerit toivovat, että juhlien järjestäjien ilo ja kiitollisuus välittyisivät herättäjäjuhlien vieraisiin. Siionin virret ja seurapenkit ovat kaikkia tulijoita varten. Ne kutsuvat lepäämään, hiljentymään ja virkistymään.