Uusitalo tulkitsee rukousvirsiä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uusitalo tulkitsee rukousvirsiä

Oopperalaulaja Juha Uusitalon levynjulkistamiskonsertti on lauantaina 5.7. klo 22 Lapuan tuomiokirkossa.

Väinö ja Wilhelmi Malmivaaran alkuperäiset rukousvirret ovat saaneet oopperalaulaja Juha Uusitalosta väkevän tulkitsijan. Rukousvirret on koottu Armollinen ainian-nimiselle levylle. Levynjulkistamiskonsertti on lauantaina 5.7. klo 22 Lapuan tuomiokirkossa.

Uusitalon lisäksi rukousvirsilevyllä esiintyvät urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi, sellisti Jussi Peltonen sekä Euga-mieskuoron sekstetti.

Siioninvirret ovat Uusitalolle uusi aluevaltaus. Oopperalaulaja sanoo virsien avanneen hänelle uuden maailman.

-Olen aina tykännyt hengellisistä lauluista. Niissä on samanlaista jykevyyttä kuin työväen marsseissa. Sanoma tulee niissä vahvasti esille, Uusitalo pohtii.

-Siioninvirsiä ei voi vain laulaa. Ne pitää tulkita. Kuolet tylsyyteen minkä tahansa virren kanssa, jos sanoituksen merkitys ei sinulle avaudu.

Malmivaaran rukousvirsien syvyyksiin Uusitaloa perehdyttivät lapualaiset Paula ja Onni Pääkkönen. Koukeroisiin oopperasävellyksiin tottunut huomasi myös yksittäisten virsien olevan musiikillisesti hienoja. Sanoma – Jumalan ylistys, armo ja pienen ihmisen rukous – on ujutettu virsien melodioihin.

-Levyllä olevat virret eivät ole mukana laulettavia. Ne ovat tulkintoja, joiden toivon avaavan kuulijalle virsien sanoman. Mitään paasausta ne eivät ole, Uusitalo huomauttaa.

Levyn julkistamiskonserttia Uusitalo odottaa hyvillä mielin ja innolla.

-Onhan se aikamoista, Kiviniemi uruissa ja tuomiokirkko esiintymispaikkana.