Ensimmäiset vieraat saapuivat asuntoauto- ja vaunualueelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ensimmäiset vieraat saapuivat asuntoauto- ja vaunualueelle

Ylivieskalaiset Risto ja Marja-Leena Nurkkala sekä Martti ja Sinikka Pihlajaniemi olivat iloisella mielellä Lapualle saavuttuaan, kun sateet olivat jääneet matkalle ja aurinko paistoi. KUVA: Juha Leppänen

Lapuan herättäjäjuhla-alueen pohjoislaidan asuntoauto- ja vaunualue alkoi torstaina iltapäivällä saada tasaisena virtana uusia asukkaita. Kaukaisimmat taisivat olla itärajan tuntumasta Kuhmosta.

Tavoitimme pieneen juttutuokioon vastikään alueelle tulleet kaksi ylivieskalaista pariskuntaa. Marja-Leena ja Risto Nurkkala sekä Sinikka ja Martti Pihlajaniemi osoittautuivat kokeneiksi Herättäjäjuhlien vieraiksi.

-Viime kesänä Haapajärveltä kotiin ajaessamme teimme päätöksen lähteä Lapualle. Se oli helppo päätös, sillä juhlista on tullut meille perinne, kertoi Sinikka Pihlajaniemi.

Pariskunnat tykkäsivät asuntoauto- ja vaunualueesta, koska se on likietuinen kaikkien toimintojen suhteen. Sähkön puutekaan ei aiheuttanut harmaita hiuksia.

-Kahvit osaamme porauttaa ilman sähköäkin, tuumi Martti Pihlajaniemi.

Ylivieskalaiset kertoivat pruukaavansa osallistua kaikkiin seuroihin, jolloin myös tämän torstai-illan klo 19 talkooseurat kuuluvat heidän ohjelmaansa.

Oheisohjelmia ei kumpikaan pariskunta ollut ahmimassa, sillä ainakin Nurkkaloita odotti lapsen ammana oleminen jälkikasvun osallistuessa oheisohjelmiin.

Ylivieskalaiset vieraat tapaavat tutustua paikkakuntana ja tälläkin kertaa tapahtuu samalla tavalla.

-Tuomiokirkko on sellainen paikka, mihin käymme tutustumassa, kertoivat Pihlajaniemet.

-Miniämme on kotoisin Lapualta, ja olemme saaneet kutsun vierailla hänen vanhempiensa luona, selvittivät Nurkkalat.

Lopuksi vieraat pohtivat, mikä on heidän mielestään parasta juhlilla.

-Täältä saamme voimia arkiseen elämään ja jaksamme taas vuoden eteenpäin, tiivisti Marja-Leena Nurkkala.

Jorma Taini