Herättäjä-Yhdistyksen toiminta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjä-Yhdistyksen toiminta

Tiedote 2014.

 

HERÄTTÄJÄ-YHDISTYKSEN TOIMINTA

 

Seurojen järjestäminen eli seuratoiminta on herännäisyyden ydintä. Herättäjä-Yhdistyksen (H-Y) perustehtävänä on Siionin virsillä ja seuroilla rohkaista ja tukea ihmisiä elämään kristittyinä. Seurojen pohjalta nousee halu tukea lähetystyötä, toteuttaa talkoohengessä paikallisosastotoimintaa ja järjestää yhteistyössä herättäjäjuhlia. Yhdistyksen aluesihteerit eri puolilla maata osallistuvat paikallisosastojen seuratoimintaan ja organisoivat ja toteuttavat yhdessä aluetoimikuntien ja alueyhteyshenkilöiden kanssa alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia.

 

Seuratoiminnan ja herättäjäjuhlien lisäksi yhdistyksellä on eri työmuotoja. Nuorisotyön tavoitteena on luoda toiminnallisia edellytyksiä nuorten omaan toimintaan. Työn sisällöllisenä tavoitteena on kristillisen rakkauden herättämä vastuu lähimmäisistä ja ympäristöstä. Nuorisosihteerien organisoimaan työhön kuuluu olennaisena osana rippikoulu ja isoskoulutus. H-Y:n leirit pidetään kesäisin ”Ukko-Paavon” kotisaaressa, Nilsiässä Aholansaaressa. Nuoret kantavat vastuuta niin seurojen, alueellisten tapahtumien ja talkoiden järjestämisestä kuin Nuori Yty –lehden toimittamisesta.

 

Opiskelijatyö perustuu myös pitkälti talkoisiin ja opiskelijoiden järjestämiin seuroihin. Olennainen osa toimintaa ovat myös ylioppilaskodit, jotka sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa ja Joensuussa. Kotien isäntänä ja työn organisaattorina toimii opiskelijasihteeri.

 

Kansainvälinen työ koostuu lähetys- ja heimotyöstä ja on ollut olennainen osa yhdistyksen toimintaa ja identiteettiä alusta lähtien. Herättäjä-Yhdistyksen merkittävimpiä yhteistyökumppaneita ovat Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu.

 

Musiikkityö läpäisee kaiken yhdistyksen toiminnan Siionin virsien myötä. Seuraliikkeen parissa tehtävää työtä tukee musiikkitoimikunta, joka suunnittelee yhdistyksen äänitekustannustoimintaa eli Siionin virsien, äänitteiden ja nuottien julkaisemista. Merkittävä osa musiikkityötä on kuoro- ja orkesteritoiminta, kuten H-Y:n valtakunnallinen kuoro, Herännäisnuorten kuoro (Helsinki), eri nuorten kuorot ja paikalliset virsikuorot.

 

H-Y harjoittaa ”aatteellista julkaisu- ja kustannustoimintaa”. Seuraliikkeen pää-äänenkannattaja, Hengellinen Kuukauslehti, ilmestyy 12-numeroisena. Lisäksi vuosittain julkaistaan muutamia kirjoja, Talvikynttilät-joululehti ja joulukortteja.

 

Yhdistyksen palveluksessa työskentelee 20 henkilöä, edellä mainittujen työalojen lisäksi mm. taloushallinnossa, markkinoinnissa ja tiedotuksessa. H-Y:n toimitalo sijaitsee Lapualla. Yhdistyksen korkein päättävä elin on vuosikokous, joka valitsee hallituksen. Herättäjä-Yhdistykseen kuuluu 5919 jäsentä. Paikallisosastoja on 141.

 

________________________________________________________________________

 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Simo Juntunen, 050 337 1535, **@**


pdf liite

Lataa tiedote Herättäjä-Yhdistyksen toiminnasta.