Nuoret tulvahtivat yökahvilaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nuoret tulvahtivat yökahvilaan

Kello ei ollut vielä iltayhdeksää torstai-iltana, kun Lapuan herättäjäjuhlien yökahvilan takana odotelleet nuoret päästettiin sisään jo etuajassa.

Lapuan nuorisotalolla kaikki oli valmiina: tarjoiluiksi suolaista ja makeaa, bändikamat musisointiin, koko suuri sali pöytiä ja tuoleja sekä sokerina pohjalla koko salin takaseinän leveydeltä jättityynyjä, joilla lojua kavereiden kanssa. Kaikki tekstiilit ja matot oli sovitettu herättäjäjuhlien tunnusväreihin: mustaa, keltaista, oranssia ja vihreää.

Kun nuoret pääsivät saliin, tyynykasa vallattiin 20 sekunnissa. "Paras yökahvila ikinä, täällä voi oikeesti hengata!", ”Rento paikka!” kuului onnellisia kommentteja tyynykasasta.

Alle puolessa tunnissa yökahvilaan tulvahti toista sataa nuorta. Yökahvilan ohjelmana torstaina oli vapaa musisointi, ja nuoret ottivat lavan omakseen patistelematta. Aholansaaren riparilaisia ja isoja nousi lavalle, muutama tarttui soittimiin. Porukka kajautti riparilauluja rentona kuorona toinen toisensa perään, ja kuulijat tempautuivat menoon laulaen ja taputtaen. Musisointia jatkoivat illan mittaan pienemmät kokoonpanot soittajia ja laulajia. Kahvipisteessä kävi kuhina, kun lapualaiset talkoonuoret myivät nälkäiselle porukalle kasan pizzoja, munkkeja ja karkkia.

Lämmin poutasää houkutteli nuoret välillä ulkosalle ja nuorisotalon eteen muodostui iloisesti hälisevä, kesäyöstä nauttiva joukko. Järjestysmiehet seurasivat energistä porukkaa hymyillen, sillä mitään häiriön suuntaistakaan ei joukossa ilmennyt.

”Kun muutama isonen näyttää esimerkkiä ja lähtee yökahvilaan, muut seuraavat perässä”, kommentoi yökahvilan suosiota Elina Vanha-aho Pyhäjärveltä. ”Tämä on kiva, iso tila. Ei ahdista”, kiitteli Vilho Tuomisto Ylöjärveltä. Elina ja Vilho lähtevät pian lukiolle nuorten yhteismajoitukseen, porukassa mukana myös Alisa Järvi Oulusta ja Tianna Valta Kuopiosta.

Elina löysi nämä uudet tuttavuudet vasta tänään. Körttinuoriin tullaan monia reittejä. Nämä nuoret ovat löytäneet tiensä tuttavan, sukulaisen tai vanhempien sisarusten kautta.

Perjantaina kaikkia odottavat körttipastillien pussitustalkoot ja koko juhlien ajan kestävä myyntiurakka. Työ ei ole taakka, vaan ilo. ”Tänne on tultu pitämään hauskaa”, kuittaa Tuomisto.

Heli Karhumäki