Juhlat ovat osa lomareissua
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlat ovat osa lomareissua

Kiuruvedeltä asuntoautolla juhlille saapunut Matti Komulainen korostaa tiedonsaannin merkitystä. Hänen mielestään paikallislehti on erinomainen tiedonvälittäjä juuri paikallisista asioista. KUVA: Pasi Ahola

Monille juhlavieraille herättäjäjuhlat ovat osa lomareissua, kuten Matti Komulaiselle, joka ajoi Kiuruvedeltä Lapualle asuntoautolla vaimonsa kanssa.

Komulainen muistelee heidän osallistuneen juhlille jo 1980-luvulta saakka.
Hengellinen anti on Komulaiselle tärkeää.

-Juhlat antavat uutta ajateltavaa, ja täällä näkee myös herättäjäjuhlien ajankuvan, hän sanoo päivän ohjelmaa suunnitellessaan.

Komulainen toivoo juhlille suotuisia säitä. Hän uskoo kuulevansa ja näkevänsä juhlissa juuri Lapualle, herännäisyyden alkulähteille leimallista sanomaa puheiden ja musiikin kautta. "Oheisohjelma näyttää olevan kattava. Meitä kiinnostavat erityisesti illalla järjestetyt konsertit."

Komulaista kiinnosti myös paikallinen sanomalehti. Hän oli tyytyväinen saatuaan juhlista ja kaupungin kattavasta tarjonnasta kertovan Lapuan Sanomien juhlanumeron. Selatessaan lehteä hän mainitsi sen olevan hyvä apu heidän tutustuessaan kaupunkiin.
 

Mirja Mattila