Töissä ei ollut yhtään väättyriä tai vänkääjää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Töissä ei ollut yhtään väättyriä tai vänkääjää

Kenttätoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Hietala on helpottunut ja onnellinen, istahtaessaan vielä tyhjille juhlapenkeille vähän ennen talkooseurojen alkamista. KUVA: Pasi Ahola

Ennen talkooseurojen alkua juhlakentän penkillä istuu helpottunut ja onnellinen mies.

Kenttätoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Hietala katselee avaraa aluetta ja sanoo: meidän osalta kaikki on valmista.

-Aikataulussa ollaan. Se, mitä ajattelimme tehdä, on tehty. Sanoin porukalle, että talkooseurojen jälkeen ei tehdä enää mitään. Siitä pidetään kiinni.

Hietalan mukaan Kiviristin historiallinen alue on loistava juhlakenttä, vaikka alkuun paikasta oltiin montakin mieltä. Lähietäisyydellä sijaitseva koulutuskeskus Sedu tarjoaa juhlien onnistumisen kannalta tärkeät tilat ja välineet, parkkipaikkoja on riittävästi ja talkooväki valmiina vieraiden passaamiseen.

Hietalan mukaan se, että sade ei ole päässyt pahasti kastelemaan juhlakenttää, on yksi tärkeimmistä asioista.

-Yksi yö oli sateen johdosta kriittinen, mutta aurinkoinen ja tuulinen päivä pelasti tilanteen. Ellei sateita tule, juhlakenttä ja parkkipaikat ovat hyvässä kunnossa.

Kenttätoimikunnan tehtävät ovat laajat, se on huolehtinut muun muassa elementtien pystyttämisestä, sähköstä, vesihuollosta ja kentän koristelemisesta.

Hietala ei lakkaa kehumasta kökkäporukkaa.

-Meillä oli aivan loistavat työnjohtajat ja ahkerat tekijät. Ei yhtään väättyriä tai vänkääjää, Hietala naurahtaa, kun vieraita alkaa saapua monille kesän tärkeimpään juhlatapahtumaan.

Mirja Mattila