Kokemus rohkaisee
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kokemus rohkaisee

Talkootoimistossa työskentelevät, tietotekniikan kuin omat taskunsa tuntevat Salli Sarvela ja Anni Kiviaho ovat innostuneita uudesta pestistä.

He kertovat saaneensa paljon kokemusta, mutta myös antaneet neuvoja. He perehdyttävät vähemmän kokemusta omaavia tietokoneen helpompiin reitteihin.

-Tietokonetta voi käyttää hyväksi monella tavalla, me keksimme lyhimmät tavat, Salli ja Anni selvittävät iloisina.

Asiakaspalvelussa he kokevat olevansa saamisen puolella. Aikuisemmat talkoolaiset näyttävät heille hyvää esimerkkiä ja tunnelma on välitön.

Pirtsakat tytöt ovat lähettäneet kymmeniä sähköposteja ja soittaneet yhteensä yli kolmesataa puhelinsoittoa varmistaakseen talkoolaisilta, ovatko he saaneet työvuorolistansa.

-Olen aikaisemmin jotenkin jännittänyt soittamista. Tämän kokemuksen jälkeen voisin soittaa vaikka presidentille, nauraa Salli, joka tietenkin hoitaa kaverisuhteensa muilla tavoin kuin tavallisella puhelimella.

Oulun Kellossa asuva Salli ja kauhavalainen Anni ovat pikkuserkkuja. He päättivät ottaa juhlat oppimisen kannalta, eivätkä ole hetkeäkään katuneet.

Mirja Mattila

Anni Kiviaho ja Salli Sarvela ovat näppäriä talkootoimiston passareita ja laajat tiedot sähköisistä viestimistä omaavia tyttöjä. KUVA: Mirja Mattila