Juhlaravintola on auki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlaravintola on auki

Ravintolavastaava Arja Jylhä-Ketola. KUVA: Päivi Aila

Lapuan herättäjäjuhla-alueen pohjoisreunalla sijaitseva ravintola avautui tänään perjantaina klo 11 palvelemaan juhlavieraita aina klo 21 saakka.

Ravintolavastaava Arja Jylhä-Ketola luonnehti ensimmäistä aukiolopäivää valmistautumiseksi kahden seuraavan päivän aikana koettavaan tungokseen.

-Olen korostanut talkoolaisille, että tungos pitää vaan kestää. Ruuan jakelijoita olen rauhoittanut, että he pysyvät rauhallisina pitkääkin jonoa palvellessaan.

Ravintolavastaava arveli edellisten vuosien kokemuksen perusteella, että ruokailijoita olisi tänään tuollaiset 800. Se on vain pieni osa siitä, sillä kolmeksi päiväksi on varattu 28 000 ruoka-annosta. Tänään ja kaikkina muina päivinäkin on tarjolla palapaistia, lihakeittoa, kasvissosekeittoa sekä riisipuuroa ja soppaa.

-Kaikki annokset ovat laktoosittomia ja gluteenittomiakin, mutta vain keitot ovat maidottomia. Ennakkoon on vain muutama henkilö tiedustellut erityisruokavalioista.

Jylhä-Ketola kertoi, että ravintolatoimikunnassa oli keskusteltu paikallisesta perinneruuasta eli Lapuan liemestä.

-Luovuimme siitä, koska talkooväeltä ei voi odottaa erityisosaamista. Yksinkertainen ruoka on valttia suurissa massatapahtumissa.

Lauantai- ja sunnuntaiaamuna klo 7-10 ravintola tarjoaa aamiaista. Siihen kuuluu puuro tai jogurtti, täytetty sämpylä sekä kahvi tai tee. Juhlaväen muonittamisessa on mukana yli 300 talkoolaista. He tekevät noin 800 vuoroa, joiden pituus on 6-8 tuntia.

Arja Jylhä-Ketola myönsi joutuvansa keskittymään omaan työhönsä niin intensiivisesti, ettei hän ehdi hirveästi juhlia seuraamaan.

Tapasimme ravintolassa syömässä Göteborgista juhlille tulleen Sanni ja Matti Saastamoisen, jotka kehuivat ruuan maistuvan hyvältä. Ylitorniolta ja Keiteleeltä lähtöisin oleva pariskunta oli viidettä kertaa peräkkäin Herättäjäjuhlilla ja piti näkemästään.

Jorma Taini 

Juhlavieraat Matti ja Sanna Saastamoinen. KUVA: Päivi Aila