Ääntä voi miksata iPadilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ääntä voi miksata iPadilla

Lapualainen Jari Prinkkilä oli valmis miksaamaan ääntä perjantain aattoseuroissa, mikäli aihetta ilmenee. KUVA: Kirsi Jalasti

Herättäjäjuhlien äänentoistosta vastaavan Lakeus Soundin palveluksessa oleva lapualainen Jari Prinkkilä kertoi ennen aattoseurojen alkua, että äänentoistosysteemin rakentaminen aloitettiin alkuviikosta.

-Äänentoistoa olemme toki suunnitelleet muutaman kuukauden. Yhtenä tärkeimpänä asiana on ollut koko alueen kattaminen niin, että ääni kuuluu kentän joka sopukkaan, olipa kuulija sitten nuori tai vanha.

Prinkkilä myöntää tuulen lisäksi päänvaivaa aiheuttavan läheiset kerrostalot, joista ääni kimpoilee ja aiheuttaa viivettä.

-Tästä syystä joudumme tekemään kompromissin mahdollisimman laadukkaan äänen saamiseksi. Kun yleisömäärä kasvaa, joudumme vähän nostamaan äänen tasoa.

Ohjelman aikana Lakeus Sound valvoo äänentoistoa viiden hengen tiimillä ja on joka hetki ajan tasalla uusimman tekniikan ansiosta.

-Otan iPadin mukaan ja voin sillä miksata ääntä kentältä, mikäli tarvetta ilmenee. Toisiimme pidämme yhteyttä puhelimilla.

Äänentoisto ei myöskään ole kiinni vempaimien määrästä, sillä Lakeus Soundin kalustoa on juhlakentällä yhden kuorma-autollisen verran.

Viime vuonna Haapajärven Herättäjäjuhlilla äänentoistohommissa ollut Prinkkilä ei jää kokonaan paitsi juhlien sanomasta.

-Jonkin verran ehdin kuuntelemaankin, vaikka keskityn täysillä omaan työhöni.

Prinkkilä ja hänen työparinaan ollut oululainen Niko Hyvönen myönsivät vastuuta äänentoistosta riittävän, sillä radiolähetyksen ääni on heidän välittämäänsä.

 

Jorma Taini   

Lakeus Soundin Niko Hyvönen ja Jari Prinkkilä pitävät myös huolen, että puhujat saavat eteensä asianmukaisen mikrofonin. KUVA: Kirsi Jalasti