Vuosikokous luottaa yhdistyksen johtoon
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuosikokous luottaa yhdistyksen johtoon

Vuosikokoukseen osallistui 670 jäsentä. KUVA: Benjam Pöntinen

Herättäjä-yhdistyksen johto sai vahvan tuen ennätyksellisen suuressa vuosikokouksessa, jossa osanottajia oli 670 yhdistyksen jäsentä. Puheenjohtaja, rehtori Jukka Hautala sai käydyssä äänestyksessä 588 ääntä ja nuorten ehdokas, opiskelija Eetu Muilu 568 ääntä.

Vuosikokous muutti vaalivaliokunnan ehdotusta yhdeltä osalta, kun yhden kauden johtokunnassa istunut rovasti Raili Pursiainen Kuopiosta hävisi muutamalla äänellä kouvolalaiselle yrityskonsultti Olavi Kettuselle. Kettusta perusteltiin ennen muuta taloudellisen asiantuntemuksen lisäämisellä johtokuntaan.

Ehdolla oli kaksi muutakin henkilöä, mutta heidän äänimääränsä jäi alle puolensadan. Kokous jouduttiin suuren väkimäärän vuoksi siirtämään yläasteen juhlasaliin, joka sekin kävi ahtaaksi.

-Vuosikokous oli lähes yksimielisesti sen linjan takana, mitä yhdistys on määrätietoisesti vuosien ajan tehnyt. Tulos osoittaa, että tehtyyn työhön luotetaan, Jukka Hautala sanoo. -Arvostelua pitääkin aina olla, mutta sen mittasuhteet tulivat yhdistyksen kannalta selkeiksi.

Hautala kiittää yhdistyksen arvostelijoita siitä, että he ovat aktivoineet heränneiden kenttää. On tärkeätä, että ihmiset pohtivat oikeasti sitä, mitä mieltä he ovat. Esitetyt huolen aiheet ovat aitoja kysymyksiä suurelle joukolle ihmisiä.

Seppo Niemelä

Jukka Hautala KUVA: Juha Leppänen