Kirkkohetkeä vietettiin pohjalaistuvan tunnelmissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kirkkohetkeä vietettiin pohjalaistuvan tunnelmissa

Lapset kerääntyivät kuuntelemaan tuvan mumman kertomusta Jeesus myrskyssä. KUVA: Virpi Savunen.

Perheiden tupakirkkohetkeä vietettiin perjantaina klo 17 pohjalaistuvan tunnelmissa. Lukion salista oli rakennettu räsymattojen ja ryijyjen avulla kotoisa tupa, jossa mumma istui kiikkustuolissa kudin kädessä ja pappi toivotti pikkuväen tervetulleeksi juhlahetkeen.

-Tänään me tahdomme toivottaa teidät kaukaakin tulevat ystävät tänne meidän kotiimme Lapualle, sanoi pastori Laura Lahdensuo.

Pohjalaistalon isointa huonetta sanotaan tuvaksi. Tuvassa talonväki kokoontuu syömään yhdessä ja vaihtamaan päivän kuulumisia. Kiikkustuolissa istuva mumma on useinkin ollut pohjaistuvan sydän. Joskus tupaan voidaan kantaa lisää penkkejä, kutsua ystävät ja kyläläiset viettämään seuroja.

-Nyt olemme saaneet kokoontua juhlaan. Juhliin tullaan erilaisin ajatuksin.  Joskus juhlallisella mielellä ja joskus myrskyn keskeltä painavin sydämin ja taakkaa kantaen. Juhla onkin syvimmiltään siinä, että pieni ihminen saa tulla suuren Jumalan hoidettavaksi. Tällaisina meidät otetaan vastaan, jatkaa Lahdensuo.

Jeesus myrskyssä

Juhlaväen huomio kiinnittyi pian mummaan, joka avasi Raamatun ja luki Jeesuksesta myrkyssä. Kertomus esitettiin samalla draamana, jossa näyttelivät lapset Benjam Aro, Pinja Kuula ja Hertta Perälä. Myrsky oli kova ja hätä suuri. Opetuslapset pelkäsivät ja herättivät hädissään Jeesuksen, joka tyynnytti myrskyn.

-Jeesus tietää, mitä on olla myrskyssä. Olipa elämässämme aurinkoa tai myrskyä, meidän ei tarvitse peljätä, sillä hän on kanssamme, rohkaisi tuvan mumma Raija Hyvärinen lapsia.

Nauha rukousryijyssä

Tuvan seinät oli koristettu ryijyillä. Niistä oli saatu myös oiva idea yhteiseen erirukoukseen.

-Niin kuin räsymatoissa tai seinien ryijyissä on erivärisiä kuteita, niin on elämässämme erilaisia päiviä; joskus iloisen kirkkaita ja joskus tummempia sävyjä.

-Jokainen saa nyt käydä solmimassa oman nauhansa yhteiseen rukousryijyyn. Langoista voi valita sellaisen, joka kuvaa parhaiten sitä, kenen tai minkä puolesta haluat rukoilla, kertoi pastori Laura Lahdensuo.

Lopuksi lapset saivat mennä alttarille siunattaviksi.  

-Eniten tykkäsin näytelmästä, tuumasi 5-vuotias Ilari Perälä Tupakirkkohetken päätteeksi.

Kirkkohetken suunnittelussa ja toteutuksessa olivat mukana myös Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaajat sekä Lapuan kristillisen opiston lastenohjaajaopiskelijat. Musiikista vastasivat kanttori Rudof Cerc, Teemu Kentta, Riitta Perälä ja Annukka Mäki-Reini.

Minna Ylimäki-Hemminki

5-vuotias Ilari Perälä kiinnitti kaksi lankaa rukousryijyyn. KUVA: Virpi Savunen.