Vuoden eväät eteenpäin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden eväät eteenpäin

Hausjärveläiset Leena ja Pentti Aho ja perheen lemmikki Sälli nauttivat aattoseurojen tunnelmasta. KUVA: Benjam Pöntinen

Aattoseuroissa puhaltanut aurinkoinen tuuli taustoitti herättäjäjuhlan hengen. Uudet tuulet puhaltavat myös perinteisiin, mutta vahva hengellinen tukijalka kestää. Siionin virret ja kohti käyvät puheet aloittivat juhlat. Puheet ja virret vuorottelivat vanhaan tapaan.

Seuroissa puhunut Alahärmän seurakuntapastori, sotilaspastori Jaakko Linko, armoitettu puhuja ja musiikkimies, nosti esille sodan jälkeisiä kipeitä muistoja nuoren sotilaan kesken jääneen elämän kautta. Hän muistutti, että mitkä olisivat tunnot olleet vuonna 1944 kun sodan ympärillä kylvettiin kuolemaa, ellei olisi ollut toivoa: ”Tule Kristus, huomiseenkin”.

-Arjen keskellä on hyvä huomata, että myös huomiseen voi siirtää arvoja, jotka on tänä päivänä todennut tärkeiksi, Jaakko Linko kehotti.

Puheenvuoron käytti myös Lapuan kaupunginjohtaja Arto Lepistö, joka käsitteli perheiden ja lasten asemaa tämän päivän Suomessa. Hän pohti pitäisikö kirkon ja seurakuntien puhua enemmän perheestä, ja ottaa mukaan isovanhemmat, sukulaiset ja muut ympärillä olevat ihmiset kuten ennenkin.

Juhlatunnelmasta nauttivat perjantaista sunnuntaihin juhlissa viipyvät hausjärveläiset Leena ja Pentti Aho. He odottavat Lapuan juhlilta vuoden eväitä eteenpäin.

-Herättäjuhlilla tulee aina hyvä olo. Virret ja saarnat koskettavat, juhliin tekee mieli lähteä aina kun mahdollista.

Mirja Mattila