Sekakuoro johdatti armopolulle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sekakuoro johdatti armopolulle

Lapuan sekakuoro konsertoi perjantai-iltana Kauhajärven kirkossa. KUVA: Juha Lepistö

Herättäjäjuhlat on paljon muutakin kuin suuria massatapahtumia. Pienen kyläkirkon intiimiä tunnelmaa tarjoiltiin Kauhajärvellä, jossa perjantai-illan ohjelmasta vastasi Lapuan sekakuoro.

Muutaman vuoden kuluttua satavuotisjuhlaansa viettävän kuoron ohjelmisto on pääosin perinteistä sekakuoromusiikkia. Herättäjäjuhlien ohjelmistoon rakennettu Pidä armopolulla -konsertti oli kuitenkin koottu puhtaasti hengellisestä annista.

Sirpa Laurilan johdolla esiintynyt kuoro tarjoili kesäillaksi Kauhajärvelle kokoontuneelle konserttiyleisölle iltajumalanpalvelusta muistuttavan ohjelman, jossa vuorottelivat virret, rukous ja runot. Harrastunnelmainen konsertti oli kaksiosainen. Ensimmäisen puoliajan ohjelmisto keskittyi sanaan ja armoon, toisessa osassa painotus oli kristityn arkipäivässä.

Kauhajärven kirkkoon kokoontunut yleisö sai nauttia vajaan tunnin mittaisen konsertin aikana niin Siionin virsistä kuin muistakin hengellisistä kappaleista. Yleisö kiitteli erityisesti kuoron johtajan Sirpa Laurilan työskentelyä sekä kirkon akustiikkaa.

Lapuan sekakuoro on Suomen vanhin maaseudulla toimiva sekakuoro. Se on perustettu vuonna 1918.

 

Elina Koskela