Enkelinpiirtäjiä illan päätteeksi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Enkelinpiirtäjiä illan päätteeksi

Koko perheen konsertista nauttivat isot ja pienet juhlavieraat. KUVA: Pasi Ahola

Enkelinpiirtäjiä –iltalaulukonserttiin  urheilutalolle saapui perjantaina 4.7. klo 19.30 odotetusti salin täydeltä väkeä. Jaakko Löytyn ja Mika Nuorvan upeaa esiintymistä täydensi jousikvartetin rauhallinen sointi. Tuloksena oli mielenkiintoinen iltalaulujen konsertti, Siionin virsiä unohtamatta.

-Ei haittaa vaikka joku nukahtaa, Nuorva heitti. Toisin kävi, perheille mainostuttu konsertti sai lapsiin vauhtia, urheilutalon henkeen kuuluvasti.  Puolapuissa kiipeili lauma pikkuisia kiipijöitä, jotka kyllä rauhoittuivat konsertin loppumetreillä.

Mutta mistä tulee konsertin ja levyn nimi, Enkelinpiirtäjiä.

-Olen saanut olla piirtämässä iltaisin sormella enkeleitä lapsen selkään, kertoo Nuorva. Siitä kertoi myös Enkelinpiirtäjä-kappale: "Silitä mua sormenpäällä näin ja piirrä vielä varmuudeksi pari enkeliä selkään...”

Enkelien varjelusta pyydeltiin myös Siionin virressä 235, joka yhdessä laulettiin: "Nyt kiitän Herra kaikesta, tämänkin päivän armosta. Vain vaivoin tulkita sen voin, hyvyyttä kuinka suurta koin. Minua siunaa vielä nyt, kun jälleen yö on ehtinyt. Ja käske enkeleittesi varjella nukkuessani."

-Kappaleet ovat kauniita. Erityisesti pidin jousitaustoista, kertoo Reetta Rantala, joka on lähti juhlille Jyväskylästä.  Hänelle Löytyn ja Nuorvan musiikki on entuudestaan tuttua.

Löytty ja Nuorva ovat molemmat laulajia ja lauluntekijöitä. Sen lisäksi Jaakko Löytty on Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri. Mika Nuorva on puolestaan Herättäjä-Yhdistyksen nuorisosihteeri. He ovat  julkaisseet  maaliskuussa levyn Enkelinpiirtäjiä, iltalauluja kaikenikäisille.

Minna Ylimäki-Hemminki