Ei koskaan lopu se, ei koskaan vanhene
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ei koskaan lopu se, ei koskaan vanhene

Rannut-kuoro yhteiskuvassa. KUVA: Juha Leppänen

Herättäjäjuhlien perjantai-illan päätteeksi lauluyhtye Rannut ja Lapuan kristillisen opiston kuoro järjestivät yhteiskonsertin mainitun kuoron kotirakennuksessa. Kaikesta kuului koskettavasti ja lämpimästi se, että esiintyneet laulajat ihan järjestään ovat saaneet syntymästään asti kuulla Siionin virsien, muiden virsien ja hengellisten laulujen ikiaikaista ja kohti tulevaa sanomaa. Missään ei takelleltu, ja kaikki tuli luonnostaan kuin hengitys.

Tuttuus on toinen asia, toinen asia on se, että virsistä virisi taas uutta versoa. Muun muassa Rantujen esittämään virteen Minä vaivainen oon, oli Ulla Vuola tehnyt uuden sovituksen. Kaikkeen nähtyyn ja kuultuun, myös Lapuan kristillisen opiston mainion kuoron ikiterävään 80-vuotiaaseen johtajaan Arvi Lemposeen, sopi virrensiru yhdestä perjantaina kuullusta virrestä: Ei koskaan lopu se, ei koskaan vanhene.

Rannut on lapualaisten nuorten aikoinaan, vuonna 1980, perustama lauluryhmä, jonka kaikki jäsenet olivat nyt samanaikaisesti koolla ensi kerran 26 vuoteen. Useasta Rannusta oli tullut pappi, mutta olipa joukossa myös lääkäri ja opettaja. Mutta ammateista viis, tärkeää herättäjäjuhlien perjantai-illassa oli kuorolaisten esittämät kahdeksan kappaletta, joista viimeinen kertoi kaiken: Tuon tästä päivästä kiitoksen sulle.

Oma pikantti asiansa on nimi Rannut. Nimi tulee körttihuivin raidoista. Tuo asia sopi myös siihen koko yhteiskonsertin ajan aistittavissa olleeseen jatkumoon, ei koskaan lopu se, ei...

Hannu Ranta

Lapuan kristillisen opiston kuoro. KUVA: Juha Leppänen