Se oli miehen rukous
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Se oli miehen rukous

Marja-Liisa Suvanto ja Aira Kohtala totesivat konsertin jälkeen: aivan uskomattoman hienoa, ja koskettavaa. KUVA: Mauno Parviainen

Lapuan Mieslaulajien konsertoidessa Tiistenjoen kirkossa konsertin teeman; Käy Herra meitä siunaamaan hengessä, herättäjäjuhlan virsiperinteet olivat läsnä ja lähellä.

Wilhelmi Malmivaaran myötävaikutuksella vuonna 1915 valmistunut kirkko täyttyi entisistä ja nykyisistä kyläläisistä.

-Tuntuu hyvältä olla osa herättäjäjuhlia omassa kirkossa. Ohjelmisto oli koskettava ja puhutteleva, totesivat perustiisteläiset Aira Kohtala ja Marja-Liisa Suvanto herkistyneinä konsertin jälkeen.

Kauniin kyläkirkko ja sen puistomainen miljöö, antoivat iltakonsertille upeat puitteet. Ohjelmistoon kuului muun muassa Siionin virret, negrospirituaalit, ja muut tutut virret.

Erityisesti kuulijoita kosketti uskontunnustus Isä meidän. Pohjalaisten miesten laulaessa ”Niin minä uskon, totisesti uskon”, oli vaikuttavaa ja vakuuttavaa.

-Se oli miehen rukous, kuiskattiin takapenkissä.

Konsertti huipentui kohti loppua. Kuoron lopuksi laulama J. Löytyn ”Käy Herra meitä siunaamaan”, solistina Markku Vesala, hiljensi yleisön täydellisesti, ja vähän myöhemmin aplodeista ei ollut tulla loppua.

Taputukset vaativat lisää. Kuoron johtaja Maunu Malkamäki vastasi kuoron laulaessa Löytyn laulun viimeisen säkeistön, ”yhteistä matkaa tehdä saamme”.

-Yhteisen matkan tekeminen on herättäjäjuhlien henki.

Mirja Mattila

 

Lapuan Mieslaulajat konsertoi Tiistenjoen kirkossa johtajansa Maunu Malkamäen johdolla. KUVA: Mauno Parviainen