Urkuvartissa kuuntelijaystävällistä musiikkia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Urkuvartissa kuuntelijaystävällistä musiikkia

-Urkuvarttiin valitsemani musiikki sopii hyvin tälle soittimelle, kappaleet ovat kuuntelijaystävällisiä, iloista urkumusiikkia, kuvailee Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Olli Kinnunen herättäjäjuhlien oheisohjelmassa olleen keskipäivän urkuvartin teoksia.

Ensimmäisessä teoksessa L. Boëllmannin Toccatassa urut jyrisivät teoksen lopussa. Olli Kinnusen mukaan käytössä oli ”tutti” eli kaikki äänikerrat.

-Tuttia on käytettävä harkiten – muutaman sekunnin sitä kestää, toteaa Olli Kinnunen.

Urkuimprovisaatio viehätti

Kinnunen soitti myös oman urkuimprovisaationsa, viehättävän teoksen, jossa kuultiin monenlaisia sävyjä, mm. celestaa, kellopeliä.

Urkuimprovisaatio on hänen erikoisalaansa, josta hän on suorittanut kaikki kurssit, mitä Suomessa voi suorittaa.

Lapualaiset Sanna ja Antti Saari olivat yli sadan urkuvarttiin saapuneen kuuntelijan joukossa. He kertovat käyvänsä jonkin verran urkukonserteissa, mm. joka toinen vuosi järjestettävän urkufestivaalin konserteissa. Urkumusiikissa kiinnostaa sen moninaisuus, sitä on valtava valikoima.

-Edellinen kanttori järjesti urkuvespereitä, joissa kävimme. Nyt kuulimme ensimmäisen kerran uuden kanttorin soittoa, ja hienoa oli.

-Urkuimprovisaatio oli tosi kaunis, kiittää Sanna Saari. Ohjelmassa ollut Schumannin teos Nicht zu schnell ei ollut tuttu ennestään.

Sanna ja Antti Saari sanovat, että lähtivät kuuntelemaan urkuvarttia, kun lähellä oli hienoa musiikkia tarjolla.

Olli Kinnunen on toiminut Lapualla kanttorina vähän yli vuoden. Kotoisin hän on Pohjois-Pohjanmaalta Pyhännältä, jossa hänen isänsä on kanttorina eli hän on pienestä pitäen seurannut kanttorin työtä. Lapualla hän sanoo perheensä viihtyneen hyvin:

-Työkalu on sellainen, jota ei muualta Suomesta löydy eli Suomen suurimmat urut, työpaikka ja työkaverit ovat mukavia.

Leena Hautala