Lasten lauantaiaamu alkoi veisuulla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lasten lauantaiaamu alkoi veisuulla

Lukiolle kokoontui lauantaiaamusta juhlien pikkuväki musiikilliseen veisuutapahtumaan. Tiemestarin pojat esiintyivät ja laulattivat pienten ystävien lauluja.

-Herättäjäjuhlille kokoontuvia kutsutaan ystäväkansaksi. Tässä tilaisuudessa monet lauluista liittyvät myös ystävyyteen, kertoi pastori Laura Lahdensuo.

Tiemestarin pojat esittivät mm. Kimmo Niskalan ja Jukka Salmisen sanoittamia ja säveltämiä lauluja: Ystävyys on yhteistä, Pesäpallolaulu, Tullaan tutuksi ja Oikeilla raiteilla. Esiintyjinä olivat Kimmo Niskala, Timo Kujala, Urmas Peräsalo, Jukka Nummi ja Ville Kujala. Tekniikan hoiti Luukas Peräsalo.

-Tämä meidän Tiemestarin pojat -musiikkiryhmä aloitti esiintymiset 20 vuotta sitten, kun piti keksiä musiikkia varhaisnuorten leirille. Alkuperäisestä kokoonpanosta on tosin jäljellä enää kaksi henkilöä, kertoo Niskala.

Niskala on säveltänyt ja sanoittanut noin 100 laulua, lapsille ja aikuisille.

-Ensimmäiset laulut tein jo ennen rippikouluikää. Sen jälkeen niitä on syntynyt erilaisissa elämäntilanteissa. Minulle tämä on terapiaa. Lauluja tekemällä ja niitä esittämällä pystyn hyvin käsittelemään tunteita. Herkimmät laulut syntyi poikani kuoleman jälkeen ja Tommi-pojan syntymän jälkeisissä tunnelmissa, kertoo Niskala.

Pesäpallolaulu syntyi, kun Niskala muutti Hämeestä pesäpallopitäjään Etelä-Pohjanmaalle ja hänelle opetettiin pesäpallosääntöjä. Laulun kertosäe kuuluu näin: Kun kolmoselta kotiin omin voimin milloinkaan ei päästä voi, siihen aina toista tarvitaan. Myöskään taivaan kotiin yksin pääse en, siihenkin mä apua tarvitsen.”


Minna Ylimäki-Hemminki