En pelkää vaarojen matkaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

En pelkää vaarojen matkaa

Sotkamon herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Sotkamon kirkkoherra Erkki Marin. KUVA: Jussi Unkuri

Aika tarkkaan vuoden kuluttua järjestettävien Sotkamon herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Sotkamon kirkkoherra Erkki Marin esitteli laajaa näkökulmaa heidän valitsemalleen juhlatunnukselle ”En pelkää vaarojen matkaa”.

-Kun viimeiset 6-7 vuotta on kuljettu vähän alaspäin, on hyvä aika rakentaa tulevaisuutta ilman pelkoja. Tunnuksemme haluaa välittää juhlavieraillemme turvallisuutta ja toivoa.

Marin maalaili minulle kuvaa ensi kesän juhlakentästä, joka rakentuu vain 300 metrin päässä Sotkamon kirkosta sijaitsevalle Salmelan alakoulun piha-alueelle.

-Kentän etuosassa oleva risti vangitsee juhlavieraan katseen ja ristin takaa avautuu upea järvimaisema.

Sotkamolaiset rakastavat myös vaaramaisemaa ja kertoivat sen muodostavan mukavan kontrastin tämänvuotisten juhlien peltomaisemalle.

-Juhlakentältä näkyvän Vuokatinvaaran maisema on piirtynyt jokaisen sotkamolaisen sielunmaisemaan lähtemättömästi. Nuo kaksi vaaraa kuvaavaa kaarta taivaanrannalle violetin väreissä piirtyneinä ovat kuin ”ikoni”.

Ensi vuoden juhlien järjestäjinä toimivia kainuulaisia oli matkassa noin 50, joukossa 11 toimikunnan vetäjää tutustumassa omiin sektoreihinsa.

-Meillä on ajan tasalla oleva ohjelmarunko valmiina ja vertailemme täällä sen toimivuutta. Konkreettisiin toimiin ryhdymme Lapuan juhlien jälkeen.

Juhlatorilla sijaitsevalla Sotkamon herättäjäjuhlien kojulla riitti juhlaväellä mielenkiintoa niin informaation kuin juhlien hyväksi myytävien tuotteiden osalta.

-Erikoisin tuote on vanhan kirkon (vuodelta 1870) lampettia alkuperäisessä muodossa kuvaava muistoesine. Sen voi ostaa jo täältä tai sitten vuoden kuluttua.

Kirkkoherra Marinin mielestä ensi vuoden juhlien tiedotuslehti Juhlaviesti kannattaa ottaa mukaansa, sillä sen avulla voi tutustua paikkakunnan historiaan ja kainuulaisten herännäisyyshistoriaan.

Jorma Taini

Riitta Kormilainen ja Hilkka Kallioväli Sotkamon herättäjäjuhlien kojulla. KUVA: Jussi Unkuri