Lähetystyön painotukset jakoivat mielipiteitä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lähetystyön painotukset jakoivat mielipiteitä

Aika ajoin luterilaisessa kirkossa on käyty tiukkaakin keskustelua siitä, tuleeko Jeesuksen Menkää ja tehkää -lähetyskäskyä toteuttaa ensisijaisesti käytännön auttamistyönä vai mieluummin julistuksena.  Ennen lauantain lähetysseuroja Lapuan herättäjäjuhlilla tehdyssä pikakyselyssä kannatusta sai kumpikin painotus.

Tamperelainen Jukka-Pekka Rauhala ja hänen puolisonsa Kaisa Rauhala olivat vahvasti käytännön apua tarjoavan lähetystyön kannalla.  Myös Pelastusarmeijan perustajan William Boothin periaatteet olivat heille tuttuja.

-Käytännössä auttava, napauttaa pappi Jukka-Pekka Rauhala mielipiteensä. 

-Sanaa, soppaa ja saippuaa.  Se on sellainen kolmiyhteys, että ihmiset niitä tarvitsee, diakonissan työtä tehnyt Kaisa Rauhala sanoo.

Vaasan Vähästäkyröstä juhlille tulleella, eläkkeellä olevalla seurakuntaemännällä on myös kanta valmiina.

-Julistava on tärkeämpi, katsoo Tuula Pöytälaakso.

Käytännön puolesta hänellä on kuitenkin vankka kokemus oman osallistumisen kautta. Tutuksi ovat tulleet niin Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kuin Lähetysseurankin kesätapahtumat.

Kirkon keskelle kylää asettaa Isostakyröstä juhlille tullut Mäen pariskunta.

-Kai ne molemmat yhtä tärkeitä ovat, sanoo Kari Mäki.

Hän kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Aviopuoliso Riitta Mäki kertoo kuuluvansa helluntaiseurakuntaan. Silti painotus ei poikkea.

-Rakkaus vaatii myös tekoja, tai ei vaadi, vaan laittaa palvelemaan, Riitta Mäki pohtii.

Perusteellisimmin asiaan on syventynyt Oulussa asuva, Herättäjä-Yhdistyksen toimintaan paljon osallistunut Sanna Pitkänen

-Jos pitää kärjistäen vastata, niin käytännössä auttava. Mutta jos saa vastata laajemmin, niin se ei ole lähetystyötä, jos tehdään pelkästään kehitysyhteistyötä, Pitkänen muotoilee.

-Oikeaa kunnon lähetystyötä on se että mennään ja tehdään ihmisten parissa sitä mitä Kristus on opettanut. Autetaan köyhää ja sairasta ja siinä samalla kerrotaan Jumalasta, Pitkänen tiivistää.

Jarmo Koponen