Juhlat voivat alkaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlat voivat alkaa

Tiedote 2014.

Herättäjäjuhlat järjestetään nyt 120. kerran. Lapualla juhlat ovat kahdeksannet. Edelliset juhlat pidettiin kolmekymmentä vuotta sitten, samalla Kiviristin perinteikkäällä viheriöllä kuin tänäkin viikonloppuna.

Juhlakentälle on levitetty yli kuuden kilometrin pituinen penkkien rivistö, mikä tarkoittaa 1325 yksittäistä penkkiä. Kenttäpäällikkö Jarmo Hietalan laskujen mukaan penkeille sopii istumaan kerralla 12 000 seuravierasta. Lapualaisten toive on, että penkit täyttyvät, ja isännät ovat halukkaita levittämään kentälle varastossa vielä olevat noin 300 lisäpenkkiäkin tarpeen niin vaatiessa.

Herättäjäjuhlien valmistelu on edennyt suunnitelmien mukaan ja suunnitellussa aikataulussa. Talkooväkeä on ollut viimeisten viikkojen aikana töissä satamäärin. Monilla talkoolaisilla on muistissaan edellisten juhlien järjestelyt, eikä talkootöiden johtajien ole tarvinnut kahta kertaa tehtäviä selvittää.

Liikennetoimikunnan puheenjohtaja Mikko Ulvinen neuvoo herättäjäjuhlille saapuvia seuraamaan valtateiden varsien opastusviitoitusta. Niitä seuraamalla pääsee perille, tai vähintäänkin juhlakentän välittömään läheisyyteen.

-Tiestö vetää vain sen verran kuin vetää, ja ajoittaisia ruuhkia voi Lapuan sisääntuloteiden tienoilla perjantain ja lauantain aikana syntyä. Maltilla matkaan ja mahdollisimman ajoissa, niin liikenne on sujuvinta, neuvoo Ulvinen.

Hänellä on liikenteenohjauksessa apunaan noin 160 talkoolaista.

Ravintolassa vieraat saavat tutun ja turvallisen ruokalistan. Arja Jylhä-Ketola kertoo, että Lapualla on muutosta edellisiin juhlaravintoloihin vain siinä, että ”täyden kattauksen” noutopisteitä on lisätty. Oman paikkakunnan talkoolaisten apuna on runsaasti ympäristön väkeä, sillä talkoolaisia tarvitaan ravintolan toiminnan pyörittämisessä peräti 700.