Yleisö- ja helle-ennätyksiä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Yleisö- ja helle-ennätyksiä

Tiedote 2014.

Jo perjantai-illan väkimäärä sekä seurakentällä että illan oheisohjelmissa antoivat luvan odottaa ennätyksiä Lapuan herättäjäjuhlilla. Kesän ennätystä hipoo myös säätila aurinkoisella ja varjottomalla Kiviristin kentällä.

Päiväseuroihin hiljentyi yli 12 000 seuravierasta. Aattoseuroissa oli lähemmäs 5000 ihmistä. Historiallisin yleisöennätys koettiin kuitenkin Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokouksessa, johon osallistui 670 yhdistyksen jäsentä. Nuoret olivat kokousväen joukossa harvinaisen runsaslukuisesesti edustettuina.

Turvallisuus- ja ensiapupuolella juhlien alkupäivät, torstai ja perjantai, olivat rauhallisia. Lauantaina lämpötilan noustessa ja auringon porottaessa juhlaväen keskelle tarvittiin ensiapuhenkilöstöä useampaan kertaan. Erityisesti sydänsairaille helle oli vaarallinen. Eri puolilla kenttää olevat vesipisteet vilvoittivat niitä, jotka osasivat olla huolissaan nestevajauksestaan.

Majoitustoimikunnalla oli lauantaiaamulla myönteinen ongelma: kaikki Herättäjä-Yhdistyksen omistuksessa olevat ja herättäjäjuhlapaikkakunnalta toiselle kiertävät 570 patjaa ovat nyt käytössä eri majoitustiloissa. Lauantaiaamuna majoitukseen odotettiin vielä 40 juhlavierasta. 

Toimikunnan puheenjohtajalla Kari Rantakarilla oli takataskussa varasuunnitelmia makuusijojen järjestämiseksi. Hän lupaa, että kenenkään ei tarvitse nukkua juhlilla taivasalla eikä ainakaan ilman patjaa.

Liikenne on ruuhkautunut ajoittain kaupungin keskustassa juhlaväen siirtyessä seurakentältä oheistapahtumiin. Esimerkiksi virsikuvaelma Wilhelmi ja Väinö Malmivaarasta on täyttänyt kirkon jokaisella esityskerralla. Nuorten yövaellus Simpsiölle Taivaanpankolle sai myös sadat nuoret liikkeelle.

Lapuan juhlien yksi erityispiirre on runsas musiikki- ja konserttitarjonta. Perjantai-iltana konsertteja pidettiin kaupungin kahdessa kyläkirkossa, Tiistenjoella ja Kauhajärvellä.

Lauantaiaamuun mennessä herättäjäjuhlien talkoolaiksi oli rekisteröitynyt lähes 1600 henkilöä.