Rukoushelmipolulla sai keinua huolettomana
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Rukoushelmipolulla sai keinua huolettomana

3-vuotias Iiris ihasteli valtavia rukoushelmiä. Oman helmet tuntuivat niiden rinnalla pieniltä.

KUVA: Juha Leppänen

Lasten sunnuntaiaamu alkoi klo 9 Sedun saliin rakennetulla jumalanpalveluspolulla. Lapuan pyhäkouluopettajien ja pastori Laura Lahdensuon ideoiman polun varrella lapset saivat tutustua rukoushelmien kautta uskon keskeisiin teemoihin ja Raamatun aarteisiin.

-Ideana oli rakentaa polku, jossa on pyhän kokemisen tuntua, kertoo Lahdensuo ja jakaa jokaiselle tulijalle omat rukoushelmet. Yksi heistä oli 3-vuotias Iiris Lainimo, joka muiden lasten tapaan pujottaa käteensä helminauhan. On valkoisia, helmiäisen hohtavia ja punaisia helmiä. Yksi helmistä oli musta ja yksi kultainen.

Lapset kulkevat vanhempiensa kanssa pisteeltä toiseen ja samalla tutkitaan kädessä olevien helmien ideaa.  

-Huomaatteko, että yksi helmistä on suurempi kuin muut ja sen väri on kulta. Se on Jumala-helmi. Jumala on paljon suurempi kuin osaamme ajatella ja hän on läsnä samoin kuin aurinko. Vaikka sitä emme aina näe, se tuntuu ja vaikuttaa, kertoi Henna Kero-Antila.

Jumala-helmen lähellä on minä-helmi ja sen väri on hohtava.  Helmen väri hohtaa, koska se on niin lähellä Jumala-helmeä.

-Te olette Jumalan aarteita. Raamattu kertoo, että me olemme ihmeitä, Jumalan ihmeitä. Ei ole ketään toista samanlaista. Jokaisen sormenjälkikin erilainen, kertoi Maria Saarenpää.

Rakkauden helmi kaunein

Rukoushelmipolulla kerrottiin myös kasteen, autiomaan, pyhän huolettomuuden,  hiljaisuuden, rakkauden, salaisuuden, yön ja ylösnousemuksen helmistä.

-Niistä kaunein on rakkauden helmi, kertoo Iiris Lainimo ja pitää käsissään punaista helmeä. Myös pyhän huolettomuuden helmeen tutustuminen jäi pikkutytön mieleen.  Lapsia keinutettiin lakanoissa ja muistutettiin, että liika huolehtiminen on turhaa. Jumala tietää, mitä tarvitsemme. Hän pitää meistä huolta.

Rukoushelmi-idean isä on emerituspiispa Martin Lönnebon.  Rukoushelmi-polun toteuttajina olivat pastori Laura Lahdensuon lisäksi pyhäkouluopettajat Henna Kero-Antila, Maria Saarenpää, Liisa Saarimaa, Terhi Urvanta-Jylhä, Asta Häyrynen, Seija Porola, Anu Thil, Maiju Yli-Rantala, Sisko Palmu, Katri Somppi ja Tuula Puronvarsi-Syrjälä.

Minna Ylimäki-Hemminki

Lapset saivat keinua ja kokea pyhää huolettomuutta.

KUVA: Juha Leppänen