Vantaalaiset opissa Lapualla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaalaiset opissa Lapualla

Vantaan Lauri-lehden toimituspäällikkö Heli Kulmavuori tutustui Lapuan herättäjäjuhlien tiedottamiseen. Herättäjäjuhlat ovat Vantaalla kahden vuoden kuluttua. KUVA: Mirja Mattila

Vuoden 2016 herättäjäjuhlat pidetään Vantaalla. Valmistelut ovat alustavasti alkaneet ainakin viestinnän osalta.

Lapuan seuroihin osallistui kolme henkeä Vantaan Lauri-lehdestä.

-Lähdimme Lapualle ottamaan oppia tiedottamisesta, kertoo lehden toimituspäällikkö Heli Kulmavuori. Hänelle nousi juhlissa ensimmäisenä mieleen lapualaisten sitoutuminen järjestelyihin.

-Suurin ongelmamme on riittävän talkooväen saaminen. Pääkaupunkiseudulla talkoohenki ei ole samoissa voimissa kun näillä seuduilla, erityisesti Lapualla, joka tunnetaan talkootyön onnistuneesta säilyttämisestä.

Valonpilkahduksen Kulmavuori näkee muun muassa lehden ilmestymisalueen laajentumisessa ja Vantaalla vuoden kuluttua pidettävien asuntomessujen johdosta. Uusien asukkaiden joukosta saattaa löytyä myös uusia talkoolaisia.

Lapuan juhlien kokonaisuutta katsoessaan Kulmavuori kuvaili musiikkiesitykset laadukkaiksi, puheet hengeltään avariksi ja ajan kuvaa osoittaviksi.

-Henki on rakentava, kaikessa. Täällä puhutaan ”meidän” juhlista.

Hän naurahtaa, että vantaalaisilla tulee olemaan rima korkealla Lapuan tasoon verrattaessa, mutta tavoitteena on tehdä oman näköiset juhlat.

-Mietimme tiedottamisen tarkasti, se on juhlien onnistumisessa tärkeä osa-alue. Lähdemme Sotkamon juhlille isommalla joukolla tutustumaan toimituksen käytännön työhön.

Kulmavuori kehuu saaneensa Lapualta hyvät eväät.

-Kun sovimme valokuvien saamisesta käyttöömme Lapuan juhlilta, heräsi tunne, että nyt heti pitäisi päästä käytännön toimiin, Kulmavuori nauraa iloisesti juhlakentällä.

Mirja Mattila