Lapualta Sotkamoon
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lapualta Sotkamoon

Tiedote 2014.

 

Lapualta Sotkamon herättäjäjuhlille

Tiedotustilaisuus 6.7.2014 klo 12.30

 

Lapuan herättäjäjuhlat ovat sujuneet erinomaisessa säässä, ja väkeä on ollut koolla paljon. Juhlajärjestelijä Osmo Kangas kertoi sunnuntaina keskipäivän arvion juhlien kokonaiskävijämäärästä olevan 30 000. Lapuan juhlien pääsihteeri ja Lapuan pitkäaikainen kanttori Paula Pääkkönen ihasteli oheisohjelmiin osallistuneiden määrää. Esimerkiksi Lapuan 1600:lle mitoitettu tuomiokirkko on ollut juhlien aikana kolmeen kertaan niin ääriään myöten täynnä, että ihmisiä on jouduttu käännyttämään ovilta pois.

Herättäjä-Yhdistyksen kannalta toiminnanjohtaja Simo Juntunen pitää juhlia poikkeuksellisina: ”Lapuan herättäjäjuhlat jäävät historiaan juhlina, jossa otettiin kantaa herännäisyyden linjaan. Juhlilta saatiin vahva tuki Herättäjä-Yhdistyksessä tehdylle työlle ja nykyiselle linjalle.”  Juntunen toteaa, että tämän tuen varassa on hyvä suunnata eteenpäin. Herännäisyys kokoaa yhteen eri tavalla ajattelevia. Tärkeää on, että  seurapenkissä on tilaa kaikenlaisille ihmisille jatkossakin.

Juhlajärjestelyihin sitoutuneita vastuunkantajia, kaikkia talkoolaisia, kiittelivät niin toiminnanjohtaja Juntunen kuin juhlien pääsihteerikaksikko Paula Pääkkönen ja Terttu Holma. Talkoot tekevät juhlat mahdollisiksi, ja talkoolaiset antavat juhlien hyväksi kalleinta mitä kukaan voi antaa: omaa aikaansa.

Seuraavat herättäjäjuhlat pidetään Sotkamossa tunnuksella ”En pelkää vaarojen matkaa”. Sotkamon juhlien pääsihteerit Tuomo Ruuttunen ja Yrjö Sorvari korostivat, että ensi vuoden juhlat ovat koko Kainuun juhlat. Ruuttunen vitsaili, etteivät he voineet oppia Lapuan juhlien järjestämisestä mitään, koska nimenomaan virheistä oppii – eivätkä he olleet huomanneet Lapuan järjestelyissä virheitä.

Sotkamon kirkkoherra, Sotkamon herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Erkki Marin toivotti kaikki lämpimästi tervetulleiksi Sotkamoon ensi kesänä. Herättäjäjuhlat järjestetään vuonna 2015 Sotkamossa toisen kerran, ja juhla-alue sijaitsee aivan vuoden 1971 juhlien juhlakentän läheisyydessä.

 

Herättäjäjuhlien jatkosta on sovittu vuoden juhlat 2016 Vantaalla ja vuosi 2017 Nilsiässä.  Vuoden 2018 juhlista neuvotellaan Tampereen ja vuoden 2019 juhlista Nivalan kanssa.

 

Lisätietoja: Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, 050 337 1535


pdf liite

Tiedotustilaisuus 6.7.: Lapualta Sotkamon herättäjäjuhlille