Viestikapula Lapualta Sotkamoon
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Viestikapula Lapualta Sotkamoon

Herättäjäjuhlien viestikapula vaihtui juhlatoimikunnan puheenjohtajien, Lapuan Juha Ikolan ja Sotkamon Erkki Marinin välillä. KUVA: Unto Tapio

Lapuan ja Sotkamon juhlatoimikuntien puheenjohtajien toimesta viestikapulana käytetty Nils Gustav Malmbergin lipas luovutettiin Kiviristin kentällä porottavan auringon alla Lapualta Sotkamoon.

Lippaan luovutti Lapuan Juha Ikola, vastaanottajana oli Sotkamon Erkki Marin. Juhlalippaalla tiedetään Nils Gustav Malmbergin keränneen varoja pakanalähetykselle. Lippaassa sanotaan: ”Nyt on lupa antaa lahja pakanalähetykseen heränneen kansan lähetysrahaston kautta”.

Ikola sanoi muistavansa tunteen tuodessaan lippaan viime kesän juhlista Haapajärveltä Lapualle. Viestikapulan vaihto tiesi vastuunottamista kotiseurakunnan juhlista ja edessä olevasta työstä.

-Yhteistyötä ylitse kaikkien rajojen, mainitsi Ikola kertoessaan lapualaisen miehen pistäneen lippaaseen ensimmäisen lantin.

-Siitä alkoivat mittavat juhlavalmistelut ja kaikki on sujunut hyvässä hengessä, hän totesi osoittaessaan lämpimät kiitokset talkoolaisille.

Sotkamon edustaja Erkki Marin kertoi heidän ottavan lippaan mielellään vastaan, toivottaen juhlaväen lämpimästi tervetulleeksi Sotkamoon.

Hän muistutti, että Sotkamo ei ole vain urheilusuoritusten paikka, vaan monenlaisen toiminnan keskus. Marin esitti optimistisen arvionsa: Sotkamossa nähdään 30 000 juhlavierasta.

-Laajalla lakeudella on katsottu horisonttiin, Sotkamossa katse nostetaan kohti vuoria, Marin kuvaili seuraavan seurapaikan luonnonolosuhteita.

Mirja Mattila