Ajatuksen ituja talven varalle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ajatuksen ituja talven varalle

Kotkalainen Martti Pentti sai herättäjäjuhlilta eväitä elämään ja ajatuksen ituja talven varalle. KUVA: Taisto Hietamäki

-Keskustelut, vanhat ja uudet tutut, ihmisten jutut ja muutamien seurapuheiden istuttamat ajatuksen idut.

Näin tiivistää kotkalainen Martti Pentti Lapuan herättäjäjuhlien antia. Pentti on ollut juhlilla torstaista asti ja istunut juhlakentän seurat läpi alusta alkaen.

Päätösseurojen alla mielessä on yksi erityinen ajatushelmi. Sunnuntain aamuseuroissa teologian ylioppilas Suvi Korhonen pohti elämän tärkeitä kysymyksiä.

- Jumala on hyvä kysymys, tiivistää Martti Pentti sen tärkeimmän sanoman, joka Suvi Korhosen puheesta jäi päällimmäisenä mieleen.

Muitakin ajatuksensiemeniä on juhlien aikana istutettu Pentin takaraivoon. Siellä ne saavat itää ja kasvaa, ja joskus talven mittaan ne ehkä nousevat pintaan ja aktiiviseen ajatteluun.

- Kyllä nämä juhlat ovat koko vuoden kantava asia. Täältä saa eväitä elämään ja asioita pohdittavaksi. Kyllä sitä joskus huomaa ajattelevansa asioita, joita ei olisi ilman juhlilla oloa ehkä ajatellut lainkaan, Pentti miettii.

Ajatuksen ituja talven varalle istutettiin myös sunnuntain päätösseuroissa.   Seuroissa puhuivat Aluesihteeri Kalle Hiltunen, Aholansaarisäätiön toiminnanjohtaja Tytti Lintunen, muusikko Laura Sippola, tuomiorovasti Matti Salomäki ja rovasti Väinö Reinilä.

Puheissa korostui armo ja niissä myös muistutettiin juhlien tunnuksesta, ”Tule Kristus Huomiseenkin. ” 

- Meille, jotka saimme tulla ja olla näillä juhlilla, Taivaan Isä on ollut armollinen. Mitä olemme saaneet, mitä meille on annettu, sen aika näyttää. Tarvitsemmeko sittenkään muuta kuin sen, että Kristus päivittäin avaa tietä huomiseen, totesi rovasti Väinö Reinilä päätösseurojen lopuksi.

Elina Koskela

Sunnuntain päätösseurat päättyivät perinteiseen polvirukoukseen. KUVA: Taisto Hietamäki