Elämän merkkipaaluja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Elämän merkkipaaluja

Maunu Malkamäen kesään kuuluvat herättäjäjuhlat olennaisesti. Hän johti Lapuan Mieslaulajia Tiistenjoen kirkossa pidetyssä konsertissa. KUVA: Mauno Parviainen.

Herättäjäjuhlat ovat täynnä ihmisten tarinoita. Jokainen tuo juhliin tullessaan muistissa omansa, ja vie lähtiessä uudet muistot ja tunnelmat.

Lapuan Mieslaulajia johtavan Maunu Malkamäen ja hänen Leena-vaimonsa yhteisessä elämässä herättäjäjuhlat ovat vuosien varrella olleet muistorikkaita merkkipaaluja. Heidän seurustelunsa alkoi herättäjäjuhlilla, ja he kihlautuivat herättäjäjuhlilla.

-Vihkipappimme kuvaili ennakkoon, että vihkimisemmekin voisi tapahtua juhlakentällä, mutta monista syistä johtuen se ei toteutunut. Myöhemmin syntynyt vanhin poikamme Antti syntyi, kuinkas muuten kun herättäjäjuhlien tienoilla.

Maunu Malkamäki kertoo saaneensa juhlista konkreettisen kokemuksen ollessaan talkoissa Nurmon herättäjäjuhlissa vuonna 2000.

-Käymme juhlilla joka kesä, jos suinkin pääsemme. Oman talkookokemukseni jälkeen katson juhlajärjestelyjä aina hellällä silmällä. Minua ei haittaa, vaikka joku kohta ei toimisikaan aivan suunnitellusti, tai joku kohta olisi vinksallaan

-Mitä sitten! Ei maailma siihen kaadu.

Malkamäki johti Lapuan Mieslaulajia juhlien perjantaina iltakonsertissa Tiistenjoen kirkossa. Konsertin päättyessä runsas yleisö astui kirkosta lämpöiseen kesäiltaan herkistyneenä. Kuoronjohtajalle itselleen, konsertin ollessa osa herättäjäjuhlia, oli uusi rengas herättäjäjuhlien ketjussa.

Mirja Mattila