Nuorten veisuu jatkui auringonnousuun
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nuorten veisuu jatkui auringonnousuun

Ylemmällä penkillä veisasi Elias Kvist Kaarinasta, Inkeri Sairanen Joensuusta, Maiju Koivusalo Isostakyröstä, Tuomas Väätäinen Mikkelistä, Maria Hyvönen Haapajärveltä ja Jere Riekkinen Helsingistä. Alariville asettuivat hetkisen kuluttua paikalle saapuneet Säde Rinne Helsingistä, Juhana Mäntymaa Tampereelta, Alva Grünthal Helsingistä ja Anna Ignatius Seinäjoelta.

Kun lauantain mittaan on veisattu läpi neljät seurat ja yhdet veisuut, keskiyöllä osallistuttu messuun ja musisoitu yökahvilassa, luulisin virsien riittävän nuoremmalle polvelle yhdeksi päiväksi. Vaan ei. Yökahvilan sulkeutuessa veisuuvimmaisimmat kyselivät vielä seuraa omiin veisuujatkoihin juhlakentän kuorokatokseen, ja lähtihän heitä.

Puupenkeille istahdettiin puoli kolmen maissa yöllä ja kaivettiin taskuista ja repuista esiin Siionin virret. Kuulemma sama juttu edellisenä yönä vähän pienemmällä porukalla.

Veisuujatkoille löytäneet olivat eri puolilta Suomea.

Virsi 236 ”Tuon tästä päivästä kiitoksen sulle” virisi raikkain äänin, kaikkine koukeroineen ja säkeistöineen, eikä kenelläkään ollut kiire pois.

Virren jälkeen kyselin, vieläkö heidän ikäluokkansa järjestää keski-ikäisinä herättäjäjuhlia. Riittääkö körttejä organisoimaan jättimäisiä kesäjuhlia?

Hetken tuumattuaan porukassa muodostuu mielipide: körttejä ei millään paikkakunnalla riitä niin paljon, että he yksin voisivat järjestää juhlat. Varsinkin nuoria körttejä on kaikkialla aika vähän.

- Mutta kyllä herättäjäjuhlia varmasti järjestetään. Siihen tarvitaan körttiläisten aloite, mutta tekijöiksi koko paikkakunnan väki. Kun se on kaikkien yhteinen juttu, se onnistuu, sanoo Maiju Koivusalo.

Herättäjäjuhlat voivat luoda me-hengen yli herätysliike- ja kirkkokuntarajojen. Tästä on tuoreita kokemuksia Isostakyröstä, Haapajärveltä ja Seinäjoelta.

Veisuu on taas alkamassa. Mitkä ovat körttinuorten suosituimpia virsiä? Odotan vastaukseksi virren alkusanoja, mutta saankin numeroita – niin hyvin tämä joukko muistaa virtensä. Parhaasta päästä ovat 314, 312, 275, 274, 70, 107 ja 252 ja 1. No kyllä myös 101, eikö!

Heli Karhumäki