Majoitus 2015
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Majoitus 2015

Lomakaudesta huolimatta herättäjäjuhlien vieraille on Sotkamossa tarjolla runsaasti mieluista ja eritasoista majoitusta – etenkin niille, jotka varaavat tilat riittävän aikaisin keväällä. 

Suurin osa majoituksesta sijoittuu Vuokatin alueelle, josta on juhlapaikalle 5–10 kilometrin matka. Vieraita pyydetään juhlien aikana mahdollisimman paljon käyttämään hyväkseen järjestettyä bussiliikennettä Vuokatin ja Sotkamon välillä kirkonkylän liikenteen ruuhkautumisen välttämiseksi.

Vieraiden majoitus poikkeaa osin aikaisempien juhlien järjestelyistä.

Kaupallinen majoitus

Kaupallisen majoituksen tarjonta (hotellit, mökit, muu lomamajoitus) löytyy parhaiten Vuokatin matkailun Internet-sivustolta osoitteessa: www.vuokatti.fi Tältä sivustolta löytyy esitteet, ohjeet varauksista, hinnastot ja tarvittavat yhteystiedot majoittajiin. Juhlaviestissä ja -oppaassa on myös keskeisten majoittajien mainoksia.

Kaupallista tarjontaa on lisätty edullisella majoituksella Vuokatin Urheiluopiston oppilasasunnoissa; alkaen 29 € / henkilö aamiaisineen. Varaukset em. sivustojen kautta.

Vieraat, jotka haluavat majoittua Kajaanissa, löytävät vastaavat tiedot Kajaanin kaupungin Internet-sivuston kautta.  Kajaanin seurakunnan kurssikeskus (p. 08 6873 361) Joutenlammella tarjoaa edullista majoitusta. Kajaanista on noin 40 km Sotkamoon. Ruuhkien vuoksi matkaan on varattava noin tunti juhlan parkkipaikoille.

Telttamajoitus ja asuntoauto-/ vaunualue

Sijaitsee ja on keskitetty Vuokatinrinteiden alueella osoitteessa Ilkantie 8 (Vuokatti-info).  Sähköistettyjä paikkoja on asuntoautoja varten noin 50. Alueella on hyvät wc- ja peseytymistilat. Alueelta on järjestetty vieraita palveleva bussiliikenne juhlapaikalle (ks. liikenne)

Teltta- ja asuntovaunualueen puhelinnumero on 08 619 410.

Yöpymishinnasto:

-sähköistetty vaunupaikka 20 €/yö, 40 €/kolme yötä

-sähköistämätön + mahdollinen teltta 15 €/yö, 30 €/kolme yötä

-telttapaikka 10 €/yö, 20 €/kolme yötä

Juhlapaikalle on varattu sähköistettyjä inva-paikkoja asuntoautoille. Hinta on 20 €/yö. Varaukset majoitussihteeriltä 1.3.2015 alkaen.

Asuntoauto-/vaunupaikkoja voi myös tiedustella muilta matkailutarjoajilta, esim. Vuokatinrannan leirikeskus (p. 08 619 470) tai Naapurinvaaran lomakylä.

Nuorten majoitus

Nuorten yhteismajoitus ja tapahtumapaikat on varattu Sotkamon lukion ja sen välittömässä läheisyydessä olevaan nuorisotilaan. Juhlapaikalle on kävelysillan kautta muutaman minuutin jalkamatka (ks. kartta).

Majoitusta varten ennakkovarauksia ei tehdä. Majoittujille varataan tuloaulaan patjat. Koulun ja nuorisotilan wc:t ja peseytymistilat ovat nuorten käytössä.

Nuorisotalkoisiin osallistuvat saavat majoittua ilmaiseksi. Muut lunastavat juhlapaikan majoitustoimistosta majoitusrannekkeen. Hinta on 10 €/yö.

Yhteismajoitus, mukaanlukien talkoolaiset

Sijaitsee Tenetin koululla (ylä-aste, ks. kartta) Vuokatissa. Varalla on Vuokatin koulu (ala-aste)

Yhteismajoitus tapahtuu samoin perustein kuin nuorten majoitus, seuraavin poikkeuksin:

 • majoittuminen maksetaan koulun sisääntuloaulassa
 • koulun ovet ovat suljettuina päivittäin klo 10 - 18
 • majoittujia otetaan vastaan seuraavasti:
  • pe 02.07. klo 18 - 22
  • la 03.07. klo 18 – 21

Yöpymishinta on 10 €/yö

Yksityinen koti- ja mökkimajoitus

Varataan 01.03. alkaen majoitussihteeriltä p. 040 3619 162  ma-pe klo 10 -14 välisenä aikana.

Majoitusta on saatavana rajoitetusti.

Majoitukseen sisältyy vuode, vuodevaatteet ja peseytymismahdollisuus (omat liinavaatteet mukaan) sekä erikseen sovittaessa aamu- ja iltapala. Majapaikan yhteys- ja muut tiedot ilmoitetaan puhelimitse juhlavieraille.

Voit myös varata yksityisen koti- ja mökkimajoituksen tai yhteismajoituspaikan täyttämällä majoituslomakkeen:

Majoituslomake

Majoitustoimisto

Palvelee vieraita Salmelan juhla-alueella koulun tiloissa 040 3619 162,
sähköpostiosoite: **@**

Toimisto päivystää:

 • ke 1.7. klo 15 - 20
 • to 2.7. klo 10 - 22
 • pe 3.7. klo 9 - 22
 • la 4.7. klo 9 - 20
 • su 5.7. klo 9 - 12

TARJOA MAJOITUSTA!

Sotkamolaiset ja ”naapurit” voivat osallistua herättäjäjuhlien talkoisiin tarjoamalla kodin, mökin tai huoneen juhlavieraiden majoitukseen. Ota yhteyttä majoitustoimistoon Keskuskatu 3, Sotkamo
**@** Puh. 040 361 9162