Kohti juhlia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kohti juhlia

On ollut ilo seurata sitä, miten kainuulainen ja sotkamolainen talkooväki on tehnyt työtä tulevan kesän  herättäjäjuhlien hyväksi. Haluamme kaikki, että Sotkamoon saapuvilla olisi mahdollisuus kokea ainutlaatuisesti ja vahvasti körttiperinteeseen kuuluva herättäjäjuhlatunnelma ja rikastaa seurakokemustaan myös monipuolisten palvelujen ja mahdollisuuksien kautta. Me järjestäjät haluamme, että juhlasta tulee ikimuistoinen ja ajassa elävä muisto kaikille juhlavieraille. Työ tämän varmistamiseksi jatkuu ja tiivistyy kohti yhteistä huipennusta – herättäjäjuhlia.

Minulla on Sotkamon kunnan puolesta ilo tervehtiä teitä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Sotkamon herättäjäjuhlille 2015.

Edellisen kerran juhlat järjestettiin Sotkamossa vuonna 1971. Tulevilla juhlilla on varmasti mukana henkilöitä, jotka jo tuolloin olivat mukana. Juhlista tuli myönteistä palautetta ja niistä jäi monille hyviä muistoja.

Sotkamo on muuttunut paljon tuosta ajasta. Vuokatista on tullut Suomen suurin ympärivuotinen matkailukeskus ja Sotkamo on - sloganinsa mukaisesti - monipuolisuudellaan kuntien kärjessä.

Sotkamo on noin 10700 asukkaan kunta, jonka alueella käy vuosittain 1,3 miljoonaa turistia. Rekisteröityjen yöpymisten määrällä mitattuna Sotkamo/Vuokatti on Suomen suurin ympärivuotinen matkailukeskus.

Sotkamon elinvoima perustuu monipuoliseen elinkeinoelämään ja vahvoihin, monipuolisiin palveluihin. Kunta tarjoaa ainutlaatuiset puitteet herättäjuhlille.

Sydämellisesti tervetuloa Sotkamoon Herättäjuhlille 2015.

 

Petri Kauppinen

Sotkamon kunta