Lasten ja nuorten juhlat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lasten ja nuorten juhlat

Sotkamon Herättäjäjuhlilla nuoret pääsevät näkemään kristillisiä nuorten lyhytelokuvia. Kino Vision elokuvakeskus on vain kivenheiton päässä juhlakentältä! Luvassa on myös Kajaanin kaupungin teatterin ja Kajaanin seurakunnan yhteistyönä toteuttama nuorten näytelmä ”Sydämen ääniä”. Esitys kertoo teatterin, musiikin ja tanssin keinoin aina ajankohtaisen tarinan, joka ei jätä ketään kylmäksi. Perinteitä tietenkin vaalitaan, joten nuoret kokoontuvat yöveisuihin ja omaan kahvilaansa illan vaihtuessa yöksi.  Nuorten konsertissa kuulemme tänä vuonna J.Jyrää ja Daikinia.  Lauantain huipentaa Jaakko Löytyn 60-vuotis juhlakonsertti ja nuorten oma yöehtoollinen.

Varhaisnuorille on luvassa kädentaitoja. Juhlien lomassa voi väkertää  suojelusenkeliheijastimia, juhlalaukkuja, risti-ja ystäväkoruja tai etsiä juhla-alueelta körttikätköjä. Salmelan koulun palloiluareenalla ja kiipeilytelineillä on hyvät mahdollisuudet purkaa ylimääräistä energiaa juhla-alueen ytimessä.

Perheet voivat kokoontua seurakuntatalolle ” Siivet ja juuret” – näytelmän tunnelmaan. Huuhkaja Hytönen kumppaneineen vie meidät syvällisiin ja humoristisiin mietteisiin. Lapsiperheet voivat suunnistaa myös ”Siipien havinaa - suojassa enkelin saan taivaltaa”, toiminnalliseen pyhäkouluun. ”Valoa varpaissa”-lasten veisuut tapahtuma kutsuu laulamaan, soittamaan, leikkimään ja iloitsemaan yhdessä Usko- ja Toivo-nallen sekä Johanna ja Jyri Laitisen kanssa. Lauantain perhekonsertissa ” Myydään lasten polkupyörä” kuullaan Yhden Joukon yhtyettä.

Nuorisotoimikunta toivottaa kaikki tervetulleiksi Sotkamon Herättäjäjuhlille! Ja uikkarit mukaan, sillä juhla-alueen tuntumassa voi polskutella Pirttijärvessä. Läheltä löytyy kaikentasoisille pulahtelijoille sopivia paikkoja!

 

Tarja Vehkaoja

nuorisotoimikunnan pj