Talkoolaiset avainasemassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Talkoolaiset avainasemassa

Leivonta käynnissä. Ahkerat kädet työssä.

Ilman talkootyötä herättäjäjuhlat jäisivät pitämättä.

Ilman talkootyötä herättäjäjuhlat jäisivät pitämättä. Sotkamossa naiset ovat lähteneet hyvin mukaan talkootyöhön. Varainhankinta on onnistunut kohtalaisesti. Kaikki järjestelyjen vaatimat kulut on pystytty maksamaan.

Piirakkatalkoisiin on osallistunut toistakymmentä naista. Maaliskuun 18. päivän talkoissa leivottiin yli 500 piirakkaa. Ne myytiin lämpiminä tyytyväisille juhlien tukijoille.

Käsitöitä naiset tekevät yksin ja ryhmissä. He tuovat tuotteitaan toimistolle ja myyjäisiin myytäväksi. Toki miehetkin ovat olleet liikkeellä esimerkiksi hirsikinkereiden merkeissä.

Edellisillä juhlilla Sotkamossa varainkeruu tapahtui pääasiassa hirsikinkereiden avulla. Isännät lahjoittivat tukin tai useammankin sahattavaksi. Tukkeja tuli niin paljon, että juhlien jälkeen niistä jäi tarpeet mökin rakentamiseen. Mökki on ollut Aholansaaressa jo yli 40 vuotta.

Tukkeja on nytkin kasattu sahattavaksi. Satoja metrejä lautaa ja lankkua onkin jo odottamassa juhla-­alueen rakentamista.

Odotamme, että myös virtuaalikinkereiden kautta tulisi hirsilahjoituksia tilillemme. Puutavarayhtiöiden kanssa olemme sopineet, että metsäkauppaa tekevät voivat vapaaehtoisesti lahjoittaa hirren tai pari juhlien hyväksi. Lahjoituksia ovat tehneet nekin, joilla ei ole edes metsää. Hirren hinta on 25 €, joten siitä vain mukaan. Hirsikinkerintilin nro on FI38 5436 0920 0728 43.

Me pääsihteerit olemme kiertäneet rekrytoimassa talkoolaisia pitkin Kainuuta ja Suomea. Tähän mennessä talkoisiin on ilmoittautunut noin 400 ihmistä, mutta lisää tarvitaan vielä. Tarve on 1500 talkoolaista. Talkootoimiston puhelin on 040­3619162. Soittelepa sinne tai ilmoittaudu talkoisiin netin kautta.

Yrjö Sorvari 

 

Teksti julkaistu toukokuun 2015 Hengellisessä kuukauslehdessä