Juhlaravintola toimii nopeammin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlaravintola toimii nopeammin

Muun muoassa rönttösiä. 

Kuva: Kaesan Kotileipomo, Kuhmo

Oman ruoka-­annoksen saaminen sujuu Sotkamon herättäjäjuhlien juhlaravintolassa nopeasti.

Tarjottimia ei ole käytössä, sillä aterimet, servetti, savetti, leipä ja levite on pakattu valmiiksi pussiin (vrt. kaupan hedelmäpussit), jonka voi sujauttaa ranteensa ympärille.

Jokainen valitsee ruokajuoman ennen pääruokaa ja juoman kuljettaminen samassa pussissa onnistuu hyvin. Ruokailun jälkeen käytetyt ruokailuvälineet voi pakata ko. pussiin ja laittaa ne siististi roskiin.

- Olemme käyttäneet vastaavaa toimintamallia Sotkamo-Vuokatti -alueen suurissa tapahtumissa. Tarjoilu sujuu nopeammin. Ateria tarjoillaan tukevammalla lautasella, jolloin se on helppo kuljettaa pöytään, kertoo ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Airi Hyvönen.

Kainuulaisia herkkuja

Juhlaravintolasta on saatavilla muun muassa riistalihakeittoa.

-Riistalihakeitossa on palvattua riistalihaa, perunaa ja kasviksia. Se on meidän oma resepti, joka on moderni versio Sotkamon pitäjänruuasta palvilihavellistä, joka on perinteisesti suurustettu. Herättäjäjuhlien riistalihakeittoa ei ole suurustettu, joten se on gluteeniton ja laktoositon.

- Kainuun rikkaasta ja monipuolisesta leipävalikoimasta olemme juhlaravintolan lounaalle valinneet vaihtelevasti erilaisia leipiä. Kainuulaista nyrkkirieskaakin on tarjolla perjantaina.

Kahvin kanssa voi nauttia kainuulaisia herkkuja, puolukkarönttösiä ja suolaisia poroteoksia. Joka

päivä on tarjolla ”Kainuu pullaa” erilaisilla täytteillä. Kaikki juhlaravintolassa tarjottavat kahvileivät ovat laktoosittomia, tarjolla on myös gluteenittomia ja maidottomia vaihtoehtoja.

Ravintolatoimikunnanpuheenjohtaja Airi Hyvönen ja juhlien pääemäntä Jaana Heikura­Huotari toivottavat ravintolaväen puolesta kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlaravintolaan nauttimaan tarjoiluista.

Airi ja Jaana kutsuvat kaikki mukaan talkoisiin. Talkoolaisia tarvitaan runsaasti vielä kaikkiin eri tehtäviin! Talkoisiin voi ilmoittautua osoitteessa www.h­y.fi/juhlat tai soittamalla talkoo­- /majoitussihteeri Terttu Ryhänen 040 361 9162.

Teoksia. Kuva: Kaesan Kotileipomo, Kuhmo