Aattoseurojen vierailta ei vaadittu paljoa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

"Jumala ei edellytä edes uskoa"

Aattoseurojen vierailta ei vaadittu paljoa

   ”Olet tervetullut Sotkamon Herättäjäjuhlille. Tuo mukanasi pelkosi ja ahdistuksesi.” Näillä sanoilla Sotkamon kirkkoherra Erkki Marin toivotti puheensa lopussa herättäjäjuhlakansan tervetulleeksi Sotkamon herättäjäjuhlille, jotka alkoivat perjantai-iltana aattoseuroilla Salmelan koulun lähipiirissä Sotkamon keskustassa.

   Aattoseuroissa oli paikallinen väri voimallisesti edustettuna. Sotkamolaista väriä edustivat kirkkoherran lisäksi juhlien pääsihteeri Yrjö Sorvari, kunnanjohtaja Petri Kauppinen ja erityisnuorisotyönohjaaja Tarja Vehkaoja. Lisäksi puheen piti pastori, TT, Elina Juntunen Espoosta.

   Juntunen palasi puheessaan kevään eduskuntavaalien jälkeisiin keskusteluihin todetessaan, että omasta tarinasta poikkeavaa toisen ihmisen tarinaa on vaikea ja vaivalloista kuulla. ”On helppoa ja oman henkisen laiskuuden tyydyttämistä pysytellä samanmielisten kesken. Tätä kuvaa viime keväänä pinnalle pulpahtanut kielikuva kuplasta”.

   Kupliin jumittuvilta ei kuitenkaan pyydetty mahdottomia. Seurojen puheissa kaikui voimakkaana armon julistus. Vaatimuksia ei herättäjäjuhlaväelle esitetty. Juhlien pääsihteeri Yrjö Sorvari sanoi, ettei Jumala edellytä ihmiseltä mitään, ei edes uskoa. Tähän Sorvari jatkoi: ”On aivan totta se kuvaus, jonka sotkamolainen Kusti Huovinen on aikanaan sanonut,  että ihminen on kaikkein otollisin Jumalalle oikeastaan vasta silloin kun hän on kuollut, sillä eläessään hän kuitenkin kaiken aikaa miettii miten voisi hyvittää tai olla vielä mieliksi Herralle, yrittäen olla parempi kuin on.  Ihminen luulee että Jumalan kanssa voi käydä kauppaa.”

 

Lisätietoja antaa Kalle Hiltunen, **@**, p. 040-577 9195


pdf liite

Tiedote pdf-muodossa