Kesän ykkösmatkalla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kesän ykkösmatkalla

Sisarukset Heli Eerola ja Sanna Penttilä ovat käyneet kymmenet herättäjäjuhlat. Mukana Sotkamossa ovat myös Sannan tytöt Silja ja Sonja.

Sisarukset Heli Eerola ja Sanna Penttilä ovat käyneet kymmenet herättäjäjuhlat.

Juhlamatka kuului heillä alavieskalaisen lapsuudenkodin kesään, ja Sanna on käynyt jo monet juhlat oman perheen kanssa.

Sannan tytöt Silja (pian 6 v.) ja Sonja (3 v.) ovat ottaneet perjantai-iltapäivällä leikkikentän välineet haltuun. Juhlia on odotettu ja matkalaukut pakattu hyvissä ajoin.

- Nämä juhlat ovat lapsille ihana paikka. Ihmiset tulevat puhuttelemaan heitä, eikä vanhempien tarvitse joka hetki pelätä, missä he juoksevat, sanoo Sanna.

Myös Sannan mies Janne on vähitellen päässyt mukaan herättäjäjuhlien tunnelmaan, vaikka perinne ei ollut hänelle ennestään tuttua.

Lapset odottavat juhlaruokia ja jätskejä. Silja muistaa jo seurapenkkirivit ja kyseli ensimmäisenä niitä. Omat Siionin virsikirjat ovat tytöille tärkeät, eikä seuroissa istuminen tuota vaikeuksia.

Mukana juhlilla ovat Helin ja Sannan vanhemmat, ja majoittuminen sujuu mukavasti kahdessa asuntoautossa Vuokatin alueella. Non-stop – bussikuljetus majoituspaikasta Vuokatinrannasta juhla-alueelle saa vierailta kiitosta.

Lapsista on kesän kohokohta olla muutama päivä mummon ja papan sekä serkkujen seurassa. Heli kertoo, että tavallisesti juhlille pyritään saamaan kokoon kaikki kuusi sisarusta, ja usein siinä on onnistuttukin.

Sanna ja Heli tulevat herättäjäjuhlille virrenveisuun, puheiden ja seurojen vuoksi. Polvirukous ja tunnelma ovat jotain, jotka halutaan kokea vuosi toisensa jälkeen.

Kirjoittaja

Elina Virkkunen