Vantaan konttikirkko mukana Sotkamon juhlilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaan konttikirkko mukana Sotkamon juhlilla

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen pistäytyi Helsingin piispan Irja Askolan kanssa konttikirkolla. Kontilla on myynnissä myös Vantaan herättäjäjuhlien omia körttisukkia, joita tässä esittelee Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Sotkamon herättäjäjuhlilla on esillä konttikirkko, joka markkinoi ensi vuoden juhlia.

Sotkamon herättäjäjuhlilla on mukana myös Vantaan konttikirkko. Konttikirkko markkinoi Vantaan ensi vuoden herättäjäjuhlia.

Herättäjäjuhlat ovat Vantaalla yhteinen ponnistus. Sen osoituksena kaupunginjohtaja Kari Nenonen pistäytyi Helsingin piispan Irja Askolan kanssa konttikirkolla, Nenonen on herättäjäjuhlia valmistelevan juhlatoimikunnan varapuheenjohtaja ja piispa puheenjohtaja.

- Herättäjäjuhlilla on Vantaan kaupungille paljon isompi merkitys kuin osataan ajatella. Se kokoaa yhteen ihmisiä eri puolilta Suomea. He voivat tavata toisiaan ja aistia vantaalaisen yhteisöllisyyden, joka on meille leimallista. Tuo rento yhteisöllisyys näkyy myös täällä konttikirkolla, tuumi Kari Nenonen.

Vantaan 8.-10.7.2016 pidettäville herättäjäjuhlille odotetaan 30000-40000 ihmistä. Juhlat ovat iso tapahtuma ja tuovat kaupunkiin myös matkailutuloja. Nenosen mukaan on hienoa, että Vantaa nyt näkyy Sotkamossa saakka Vantaan seurakuntien konttikirkolla ja Körtin mopo eri keuli T-paidoilla.

- Juhlilla on taloudellista merkitystä alueen liike-elämälle, mutta se ei ole tärkein asia. Toivon, että ihmiset rohkaistuisivat tulemaan juhlille ja ottamaan niihin osaa. Vantaa on monikulttuurinen kaupunki ja olisi hienoa, että myös maahanmuuttajaväestö voisi tulla kokemaan tämäntyyppisen suomalaisen tavan toimia yhteisöllisesti, sanoi Nenonen.

Vantaan herättäjähuhlien juhlatunnus on Kahden maan kansalainen. Se viittaa taivaan ja maan kansalaisuuteen, mutta sopii myös vantaalaiseen elämäntodellisuuteen, johon kuuluu vilkas muuttoliike ja kansainvälisyys.

Sotkamon herättäjäjuhlilla juhlatunnus on En pelkää vaarojen matkaa. Se puolestaan viittaa kainuulaiseen vaaramaisemaan.

Teksti Pauli Juusela, kuva Lotta Numminen