Elämänmakuisia tarinoita koko perheen konsertissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Elämänmakuisia tarinoita koko perheen konsertissa

Jouko Mäki-Lohiluoma esittää hauskoja ja liikuttavia lauluja lasten kasvamisesta ja perhe-elämästä.

Kuva: Sirkku Rautio

Yleisö sai huomata heti konsertin alussa, että Yhden Joukon yhtye ei ole mikään perusorkesteri. Yhden Joukon Yhtyeessä jokaiselle instrumentille ei ole omaa soittajaa, vaan kaikista vastaa yksi mies – Jouko Mäki-Lohiluoma. Bassorumpua soittaa oikea jalka, virvelirumpua vasen jalka ja huuliharpusta vastaa pää. Kitaraa ja bassoa näppäilevät sormet.

Yleisö eli voimakkaasti mukana tämän hauskannäköisen ja -kuuloisen orkesterin tahdissa. Lähes täysi sali lauloi reippaasti mukana lauluja, jotka kertoivat ihan tavallisesta perhe-elämästä. Ääneen pääsivät sekä lapset että aikuiset.

Meidän luokan kauniit ja rohkeat -kappale vei koulumaailmaan, joka ulottuu nykyään myös sosiaaliseen mediaan. Välitunnilla alkaneet riidat voivat jatkua mykkäkouluna some-maailmassa. Ja sehän ei ole mukavaa. Onneksi riidat voidaan aina sopia.

Jouko Mäki-Lohiluoma opetti yleisölle hauskan testin. Jos oikea käsi ylettyy pään yli niin, että sillä saa otettua kiinni vasemmasta korvasta, on kyseinen henkilö koulukypsä. Testi piti suorittaa aina Meidän luokan kauniit ja rohkeat -kappaleen kertosäkeen aikana. Ja kun kappaleessa mainittiin oma nimi, oli aika nousta tuolille seisomaan ja tanssimaan. Lopuksi kaikki saivat huutaa ääneen oman nimensä ja pompata ylös laulamaan.

Myydään lasten polkupyörä! – Yhden Joukon Yhtyeen perhekonsertti oli osa Herättäjäjuhlien lasten ja perheiden ohjelmaa. Sotkamon lukion salissa viihtyivät perhekunnat vauvasta vaariin.

 

Teksti ja kuvat: Sirkku Rautio

Yleisö innostui laulamaan ja leikkimään Jouko Mäki-Lohiluoman mukana.

Kuva: Sirkku Rautio