Herättäjäjuhlilla kirkkoa rakastetaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlilla kirkkoa rakastetaan

Annakaisa, Hannu ja Eero Rantala nauttivat herättäjäjuhlien lempeästä ilmapiiristä.

Herättäjäjuhlaperinteen vahvoihin tukiin kuuluvat Annakaisa, Hannu ja Eero Rantala ovat viihtyneet vuosikymmenestä toiseen juhlien lempeässä ja avoimessa ilmapiirissä. Jopa Eero (19 vuotta) on ehtinyt olla mukana kaksillakymmenillä seuroilla.

Orimattilalainen pappispariskunta on Herättäjäjuhlilla mukana aina, kun se suinkin on mahdollista. – Kun pari vuotta sitten en päässyt töiden vuoksi mukaan, seurasin juhlia tiiviisti netin kautta, sanoo Hannu Rantala. Annakaisa muistaa, miten seurasi jo lapsena kauempana kotipaikkakunnalta pidettäviä juhlia radiosta. – Oltiin Lohtajan mummolassa vintillä ja sade ropisi kattoon, kun kuunneltiin siellä päiväseuroja.

Rantalan perheelle Herättäjäjuhlat ovat tärkeä ystävien ja tuttujen kohtaamispaikka, jossa syntyy voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. – Tulee sellainen tunne, että tähän yhteisöön minä kuulun, tämä on se oma joukko, sanoo Annakaisa Rantala. Hänen mielestään yhteyden kokemusta ei ole mitään syytä vähätellä, eikä se mitenkään vähennä juhlien hengellistä antia. – Täällä hengellisyys ei ole suorittamista, täällä toisia ei arvioida eikä mitata, sanoo Hannu Rantala. – Täällä kirkkoa rakastetaan, ei kritisoida.

Sotkamon juhlat saavat plussaa erinomaisista majoitusmahdollisuuksista, jotka sijaitsevat lähellä juhlapaikkaa. – Tasokas mökkimajoitus on ollut suorastaan ylellistä. Mukava majapaikka ei silti houkuttele edes sadesäällä niin paljoa, että seurapenkki jäisi väliin, sillä juhlien henki syntyy nimenomaan yhdessäolosta. – Eipä se kuitenkaan ole sama juttu kuunnella körttiradiota itsekseen mökissä, Hannu sanoo. 

Rantalan perheen kuopus Eero on käynyt Herättäjäjuhlilla joka vuosi koko elämänsä ajan. Rippikoulun hän kävi Aholansaaressa samoin kuin vanhemmat veljensä aikanaan. – Rippikoulututtuja tavataan yleensä juhlilla, kertoo Eero.  Hänen ohjelmaansa ovat myös tänä vuonna kuuluneet nuorten yökahvila, yöveisuut ja puolen yön ehtoollinen. Iltayön rientoihin osallistuminen on nyt koko perheen kannalta entistä jouhevampaa sikäli, että Eero voi liikkua itsenäisesti autolla. – Ei tarvitse olla kahden aikaan yöllä hakemassa, isä toteaa. 

 

Kirjoittaja

Eeva Mäntymäki, 040 525 4322