Herättäjäjuhlien vetovastuu Vantaalle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlien vetovastuu Vantaalle

Keräyslipas siirtyi Sotkamolta Vantaalle, sen luovutti Sotkamon kirkkoherra Erkki Marin ja vastaanotti Helsingin piispa Irja Askola

Piispa Irja Askolan mukaan armolla on nyt tilaus.

Sotkamon herättäjäjuhlat päättyivät sunnuntaina 5.7. Juhlien vetovastuu siirtyy nyt Vantaalle, jossa herättäjäjuhlat järjestetään ensi kesänä. Juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Helsingin piispa Irja Askola uskoo, että kristinuskon ydinsanomalle on tilausta pääkaupunkiseudulla.

– Monikulttuurisella pääkaupunkiseudulla keskustellaan paljon uskonnoista, ne kiinnostavat. Herättäjäjuhlien sanoma nousee kristinuskon ytimestä, armon viestistä. Sillä on nyt tilaus, kertoo piispa Irja Askola kokemuksenaan.

Herättäjäjuhlat ovat kirkon toiseksi suurimman herätysliikkeen herännäisyyden vuotuinen suurtapahtuma, jonne Vantaalla odotetaan 30 000–40 000 kävijää. Herännäisyys eli körttiläisyys on avara yleiskirkollinen liike.

– Tässä armottomuutta ja kilpailua korostavassa maailmassa armon viestillä on yhteiskuntarauhaa edistävä vaikutus. Mikä olisi tärkeämpi viesti kuin se, että sinä kelpaat, olet riittävä sellaisena kuin olet, sanoo piispa.

Askolan mukaan herättäjäjuhlille ei tarvita muuta pääsylippua kuin se, että kaipaa Jumalan armoa.

– Eikä oikeastaan edes sitä, sillä Jumala kaipaa meitä jokaista, vaikka emme omaa kaipuutamme edes tunnistaisi.

– Siksi toivotan kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Myyrmäen urheilupuistoon ja juhlakentälle jalkapallostadionille. Juhlille voi tulla ihan uteliaisuudesta. Kyllä siinä joku salaisuus täytyy olla, että tällainen perinne, jossa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuvat yhteen veisaamaan ja kuuntelemaan puheita, jatkuu vuosikymmenestä toiseen, Irja Askola rohkaisee.

Vantaan 8.-10.7.2016 pidettävien juhlien tunnus on Kahden maan kansalainen. Se on ote Siionin virrestä, herännäisyyden laulukirjasta. Juhlalogossa näkyy lentokone ja passileima. Nämä sopivat Askolan mukaan Vantaalle ja pääkaupunkiseudulle, jossa on ihmisiä monenlaisista kulttuureista ja maista.

Lue koko juttu Vantaan herättäjäjuhlien sivuilta

Vantaan herättäjuhlien oma verkkosivut avautuivat sunnuntaina: www.herattajajuhlat.fi. Juhlat löytyvät myös sosiaalisesta mediasta. Vantaan tili kuvapalvelu instagramissa on herättäjäjuhlien historian ensimmäinen.

Facebook: Herättäjäjuhlat Vantaalla 2016

Instagram: Herattajajuhlat_Vantaalla