Aholansaari yhdistää nuoret eri puolilta Suomea
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aholansaari yhdistää nuoret eri puolilta Suomea

Talkootyö on tuttu juttu Taneli Niskaselle, Lotta Oksaselle, Taru Jäntille, Vilma Lintuselle ja Saara Sippolalle.

Aholansaaressa rippikoulunsa käyneet nuoret muodostavat körttien nuoriso-osaston ytimen. He ovat kotoisin eri puolilta Suomea, joten vuotuinen tapaaminen sujuu luontevasti Herättäjäjuhlilla. Ja ainakin yksi vuoden 2014 Aholansaaren vuosikerran ystäväporukka suunnittelee Sotkamossa jo vuoden 2016 Vantaan juhlia: Taru Jäntti Vantaalta on kutsunut ensi vuoden juhlien ajaksi kotiinsa Taneli Niskasen Iisalmesta, Lotta Oksalan Järvenpäästä, Vilma Lintusen Kuopiosta ja Saara Sippolan Kuusamosta.

Lotta Oksala on joukon varsinainen seurakonkari, mittarissa on kuusitoista vuotta ja viidettoista Herättäjäjuhlat. Lotta kiittelee tämän vuoden juhlia siitä, että joka paikkaan on ollut helppo kulkea ja kaupat ovat lähellä. Sotkamo paikkakuntana on hänelle turhan kaukana, mutta kuusamolaiselle Saaralle mukavan lähellä.

Saara Sippolalle ensimmäiset Herättäjäjuhlat ovat olleet hyvä kokemus. – Tosi kivaa ja rentoa, järjestelyt ovat toimineet hyvin. Nuorille on ollut sopivasti omaa ohjelmaa mutta yleisessä ohjelmassa on pystynyt olemaan mukana. Samaa mieltä ovat muut ensikertalaiset, Vilma Lintunen ja Taru Jäntti.

Ennen Vantaan juhlia ystävät tapaavat toisensa vielä Aholansaaressa talkoohommissa. Kaikki ovat käyneet viime vuonna isoskoulutuksen, mutta kaikki eivät välttämättä pääse vielä tänä vuonna isosiksi. – Aholansaaren riparilaiset ovat niin innokkaita, että isoseksi pääsyä pitää jonottaa, Lotta selittää. – Ja on toisaalta hyvä, että rippikoululaisten ja isosten välillä on vähän enemmän ikäeroa, Taru toteaa.

Sotkamossa on ollut koolla noin 220 körttinuorta, jotka ovat yhdistäneet mukavan yhdessäolon perinteiseen talkootyöhön. Tunnetuin nuorten talkoiluperinne on körttipastillien myynti seurakentällä.

 

Kirjoittaja

Eeva Mäntymäki, 040 525 4322